– Da vi ankom til søen, stod vandet blik stille, og kun små krusninger kunne afsløre de 2 -3 m/s som strøg ind fra øst, fortæller Mads Ramshøj Stentoft. – Vi fik rigget båden til og skubbet den i vandet. Herefter blev kursen sat mod en af top-pladserne. Efter 10 minutter ankom vi, og jeg fik smidt min Westin BullTeez shad på 24cm ud. Jeg lod den synke ned i dybet. Det øvre vandlag lå stadig på lige knap 18-19 grader, så jeg satsede på, at fiskene skulle hentes på 4-5 meters dybde.

– Jeg havde slået tålmodigheden til, da det stadig var varmt, og solen bagte ned. Vi satte en kurs og dørgede derudad. Der gik dog ikke mere end 10 minutter, før det gav en sug i kæppen, og den gamle pind blev spændt til bristepunktet. Ligeledes kæmpede det gamle hjul, som knirkede og knagede. Den ellers stive pind bukkede godt ned i vandsøjlen og en god fight begyndte. Fastespolehjulet hylede og kørte bare derudaf. Jeg gav bremsen endnu et nøk, så jeg kunne få fisken tættere på. Jeg fik rejst mig op med stangen i hånden, og kunne med den samme mærke, at det var en god fisk.

– Efter en god fight kunne jeg få dyret trukket hen til båden, dog uden at fisken havde vist sig endnu. Gumminettet blev gjort klar. Jeg pumpede fisken op det sidste stykke, og kunne nu endelig få den i nettet. Her blev fisken afkroget, mens den hang udover båden i nettet. Kameraet blev gjort klar, og målebåndet kom frem. Med et sikkert greb kom fisken op i båden på målebåndet. 103cm kunne det blive til, hvilket er en godkendt start på en kort aftentur. Et par hurtige billeder blev taget, og fisken kom retur igen. Gedden kvitterede med et stort vandsprøjt og forsvandt ned i dybet igen. Nu er jagten gået ind på en ny stang en større gedde.

 

Harald Nyborg

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This