ISLAND byder på et fantastisk laksefiskeri – og lige nu er flypriserne helt i bund, så det er bare med at komme af sted. Selvom det især er de lidt mindre laks fiskeriet på Island er kendt for, så er der ifølge www.anglingiceland.is lørdag d. 27 juni landet en flot tyve punds fisk, som indtil videre er den største Islandske laks taget i år: – Fangeren er den dygtige danske fluefisker David Thornam, og den flotte fangst fandt sted ved Big Laxa in Adaladal, kan man læse på deres hjemmeside. – Ifølge Bureau of Fresh Water Fisheries på Island betragter man 100 cm+ fisk for tyve pundere, men der er også taget to fisk på 97 cm fra Vatnsdalsa, som også bedømmes til at have vejet over de tyve pund.

Fangsten var en stor overraskelse, idet David faktisk ikke fiskede efter laks, men efter ørred, hedder det på portalen, der rummer mange interessante oplsyninger, hvis du planlægger en fisketur til Island. Årsagen er, at laks normalt slet ikke befinder sig så højt oppe i systemet på dette tidspunkt. Desuden fiskede han et stræk med langsom strøm et godt stykke nedstrøms en pool, og da han egentlig fiskede efter ørred, havde linen kun en brudstyrke på 7-8 pund! Det tog en halv time at lande dyret, som brækede hans stang, da den blev landet. Fluen var en str. 8 Black Ghost streamer. David mistede tidligere på turen en 10 punder, som desværre slap fra ham. Selvom sæsonen startede godt, har der været en lidt sløv periode, men det ser ud til at ændre sig, så alle er optimistiske, hedder det på www.anglingiceland.is. Et stort tillykke med fangsten, som du kan læse mere om her.

Her du fået lyst til at tage til Island for at prøve kræfter med det spændede fiskeri, bør du også checke ind på www.fishiceland.com, hvor du kan checke priser og booke en tur.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This