Kinetics finske testfisker Mikael Sarelin med en flot isfisket gedde på 8,5 kilo. Det er meget vigtigt at håndtere fiskene rigtigt i frostvejr, da frosten lynhurtigt kan ødelægge hornhindernes i geddernes øjne hvis man ikke passer på!

11.12.10 – ISFISKERIET er for alvor kommet i gang i det meste af Skandinavien. Fra den finske skærgård har Kinetic testfiskeren Mikael Sarelin fået nogle flotte gedder.

– Her i den finske skærgård er der også kommet gang i isfiskeriet, fortæller Mikael. – I går tilbragte min kammerat og jeg sæsonens første dag på isen. Vi havde en rigtig god dag selvom resultatet ikke helt stod mål med det vilde svenske isfiskeri, der tidligere kunne læses om. Vi fangede dog en del fisk og den største var en superflot gedde, der vejede 8,5 kilo og målte 105 centimeter.

Når man tager på isfiskeri skal man dog være meget opmærksom på håndterinen af fiskene når de er over vandet. De to erfarne svenske geddeguider – brødrene Ronny og Robert Andén – har et vigtigt råd til alle, der overvejer at jagte de store gedder fra isen. Deres store bekymring er om folk håndterer fiskene ordentligt og er klar over hvornår isfiskeriet bliver problematisk. I kulden er det nemt at komme til at skade øjnene på en gedde – hornhinderne får simpelthen frostskader! I hård frost og blæsevejr skal fisken kun være et øjeblik ude af vandet, før skaden er sket, så vær opmærksom og dyrk ikke isfiskeri under den slags forhold, med mindre du helt kan undgå at løfte fisken op af vandet. I roligere vejr og med temperaturer omkring nulpunktet er der en langt større chance for at genudsætte fisken uskadt. Det er dog stadig vigtigt at være både hurtig og forsigtig.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This