Det har været koldt de sidste par dage. Så koldt at en del af de mindre søer efterhånden allerede er lukkede med 2-3 cm is. Og kigger man på vejrudsigten, er der udsigt til både dags- og nattefrost så længe øjet rækker. Eller sagt på en anden måde. Det er ved at væres absolut sidste chance på mange af de mindre søer – og måske også de lidt større. I hvert fald hvis man foretrækker at fiske over flydende vand.

Pt er det især de mere lavvandede og mindre søer, der er kommet låg på. Mange grusgrave er stadig isfrie af den simple årsag, at vandet tit er varmere her, fordi de ofte er kildefødte med 7 grader varmt vand, hvilket – lufttemperaturerne taget i betragtning, er relativt varmt. Men – selv nogle af de mindre grusgrave er her i nat, hvor der lokalt var ned til næsten minus ti grader, lukket – fx idylliske Store Rosenbusk ved Slangerup, som du ovenfor ser i badet i den kolde, mørke morgens sidste månelys.

Mange større naturlige søer er stadig åbne, men de kan hurtigt lukke om 4-6 dage, når der kommer både dags- og nattefrost kombineret med svag vind. Hvem ved – måske får vi chancen for isfiskeri i år? Hvis frosten holder sit tag – kan der måske være mulighed for at prøve dette unikke fiskeri om 2-3 uger. Ved stabil god frost vokser isen nemlig ofte cirka 1 cm om dagen – og med en tykkelse på 13-15 centimeter, vil isen være sikker mange steder. Husk dog, at især i grusgrave og vande med strøm og banker, kan isen udhules nedefra, hvilket kan gøre, at den ikke er lige tyk og sikker alle steder. Tilsvarende vil isen være tyndere langs kanten og over undersøiske kildevæld, hvor temperaturen som ovenfor antydet, normalt er højere.

Husk altid at følge de lokale anbefalinger samt evt. forbud mod færdsel på isen. Tænk dig om og gå aldrig ud på isen uden det vigtigste sikkerhedsudstyr som fx issyle til at trække sig op, hvis uheldet er ude. Find inspiration til isfiskeri efter gedder i videoen her på Fisk & Fris Youtube, hvor du kan abonnere gratis.

 

Hvidovre Sport 2025

    Hvidovre Sport 2025

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This