– Jeg har haft en frustrerende periode med begrænset aktivitet, hvilket er en følelse, man jo sjældent går alene rundt med i denne verden, siger René Vinkel. – Heldigvis har jeg en kammerat, der har en erfaring med havørredfiskeriet, som vi alle ville slippe mange gryn for at have i bagagen fra starten af. Men nu er det jo sådan, at erfaring ikke kan købes for penge. Vi unge – tillader jeg mig at skrive – må selv i de lange gummidrenge: Ud til vandet for at skabe den. Heldigvis findes der dog også erfarne lystfiskere, der deler ud af sin viden og erfaring, hvilket dog ikke ændrer på, at du må op fra sofaen og ud til vandet for at udforske det.

– Jeg snakkede forleden med Jack Schultz, og vi vendte mit fiskeri, altså hvordan jeg greb det an, samt hvordan jeg benyttede mine agn. Jeg indrømmer gerne, at jeg er det, som man kalder en “moderne grejbiiiip”, hvor grejet skal spille, og mine agn skal være malet i alle regnbuens smukke farver med mønstre samt effekter, så selv fisken bliver forvirret.

– MEN – STOP, STOP, STOP! Har du prøvet at overveje om det, at du altid gør det samme samt altid fisker de flotte moderne pirke bør ændres? Næh du, pladeblink, de kan noget – og heldigvis er der ingen der ved det længere… eller næsten ingen i hvert fald. Jeg lavede en deal med Jack, og det var, at jeg kun skulle fiske med pladeblink tre ture i streg, og så se om det gav noget! – Måske får du succes, måske ikke, men du vil blive klogere på dit fiskeri, tilrådede han.

– Min første tur med pladeblink var kun 40 minutter gammel, da jeg måtte foretage et video opkald til Jack. Opkaldet var med blandede følelser. Dels fordi han jo selvfølgelig fik ret. Og det havde han jo forståeligt nok en fest over på terrassen derhjemme. Men – jeg blev rent faktisk klogere og fandt igen fandt fisk over en halv meter.

Tak for din åbenhed og sparring Jack. Det betyder alverden for os uden den erfaring, som du besidder!

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This