Her i dag den 16 maj går bukkejagten ind – og så er det ofte svært at praktisere sningerfiskeri efter bækørred uden at risikere, at kuglerne flyver om ørerene på en i en grad, så det bliver mere spændende end selve fiskeriet. Der er derfor mange seriøse bækørredfiskere, som har haft travlt med at få årets fisk, inden krudtet begynder at hænge alt for løst derude ved åerne…En af dem er Mads Gregersen, der fik sit mål opfyldt i sidste øjeblik.

– Jeg har hvert år et mål om at fange en bækørred over halvmeteren, hvilket lykkedes i går, fortæller han. – Jeg er lige flyttet og ville derfor ud at prøve noget vand i nærheden, hvilket viste sig at være en god idé. Resultatet var denne gudesmukke bækørred på 52 centimeter. Fisken huggede på en Mepps str. 2 spinner i kobber med røde prikker, slutter han.

Bækørrederne kan fanges hele sommeren, men når kugleregnen lægger sig, vil mange åer ofte være så tilgroede, at det bliver betydeligt sværere at affiske de ofte meget små vandløb. Dels fordi det rent lavpraktisk er sværere at komme frem og dels fordi præcisionskast – uden at hænge fast i siv og bevoksning – bliver betydeligt sværere. Og det er svært nok i forvejen.

 

https://www.friluftsland.dk/

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This