Lige nu sidder adskillige danske småbådfiskere i deres biler på vej mod Skagen, hvor årets tunfiskeri og mærkning skal ske sammen med DTU Aqua – og i aften klokken 18 er der skippermøde om de kommende dages fiskeri. Mange sover i deres både i de næste par uger, mens andre har indlogeret sig på hoteller, campingpladser eller i udlejede huse i nærheden. Alle sammen med drømmen om at fange den helt store tun. 

Vejret ser fint ud for de næste par dage, så alt tyder på helt perfekte forhold for en god start på fiskeriet. Som vi har skrevet om før, så har Danmark fået en kvote på 15 tun, hvilket betyder, at disse tun vil blive aflivet efter fangsten. Dele af de hjemtagne tun vil blive brugt til fysiske prøver i forbindelse med DTU Aquas tunundersøgelse. Resten vil blive spist af de glade fangere, der sandsynligvis får brug for en god kummefryser.

I løbet af ugen får tunmærkningsprojektet besøg af H.K.H Prins Joachim – og det kommer til at ske i Skagen Havn mandag den 23 august klokken 10.00 på Vestmolen 19. 

Danmarksrekorden for blåfinnet tun målt i centimeter er iøvrigt ledig og fisk over 250 centimeter kan anmeldes til rekordudvalget.

Du kan læse meget mere om tunens biologi på DTU Aquas hjemmeside fiskepleje.dk her.

Tunprojektet sker i samarbejde med videnskabsfolk fra Sveriges Landbrugsuniversitet, Inland Fisheries Ireland og Center for Environment, Fisheries and Aquaculture Science, University of Exeter i England, som foretager lignende mærkninger.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This