Tunfiskeriet er slut for i år – så hvad kan være mere oplagt end at spendere sin lørdag på at se et par gamle sjove film om de gode gamle dage, fra dengang hvor tun var noget, man fangede i Øresund, og hvor færgerne holdt tilbage, når man hejste de gule tunflag med det karakteristiske T – som betyd fight af tun.

Følg med til en svunden tid for tres år siden, hvor gud og hver man stimlede ud på Øresund i alt, hvad der kunne bære dem – fra regulære plimsollere til gedigne kuttere. Strandvejsfruernes badedragterne var af silke, og cigarføringen var høj, når der blev fightet tun samt drukket champagne på Sundet, når det røde flag for landet tun var hejst.

Så ret på hatten, sæt sideskilningen, få knæstrømperne på – og se hvad en af Fisk & Fris ivrige fiskearkæologer – Jesper Fohrmann – har fundet frem til dig:

https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/film/tunfiskeri

Om tunfiskeri i området ud for Helsingørs kyst: En stor international konkurrence – Berlingske Tidendes Tuna Cup –  finder sted i Snekkersten 1957. Sild, makrel og hornfisk bruges som madding. Over 100 både er ude, alle typer både anvendes i jagten på tun. Der er præmie for den første, den største og de fleste. Den største vejer 235 kg.

Se også denne film om fight af tun i farvandet mellem Helsingør ogt Hälsingborg:

 

 

Tænk at han nænner at vende ryggen til...

Tænk at han nænner at vende ryggen til…

 

 

Så er det røde tunflag, der signalerer landet fisk - hejst

Så er det røde tunflag, der signalerer landet fisk – hejst

 

Landing af tun på Øresund.

Landing af tun på Øresund.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This