– Sidste weekend stod i karpens tegn, så fredag efter job tog jeg og min bror Tjalfe til søen, hvor vi mødtes med hans kammerat, fortæller Nick Yndal. – Jeg lægger mig på det spot, jeg altid har fisket på. Her er der er en håndfuld åkander, et piletræ og nogle siv, som jeg fordeler mine tre stænger ud på. De første par timer er der lidt bippen fra småfiskene på pladsen, og pludselig kører den første stang ved sivene. Efter lidt tumult i træet kan jeg lande den første spejlkarpe på 8.5kg.

– Natten byder også på fisk, så ved totiden ryger jeg ud af teltet. Denne gang er det stangen på piletræet, der kører, og efter en hurtig fight ligger der en 6.0kg spejler på måtten. Herefter får jeg lov til at sove natten ud, hvorefter jeg står op og tager på job hele lørdagen.

– Jeg kommer tilbage til søen igen ved aftenstid, og netop som solen er gået ned, får jeg fodret og lagt mine stænger ud. Og så går jeg ellers tidligt i seng. Klokken fire bliver jeg vækket, og denne gang er det en fin 5.1kg skælkarpe, der har nuppet min DT Bait Greenbeast Pop-up. Snart får jeg lagt mit rig tilbage på pladsen ude på piletræet. Jeg når lige at sove et par timer, inden den er gal igen. Denne gang er det stangen, der fisker på åkanderne. Jeg får kontakt til fisken, men efter lidt roderi i åkanderne, mister jeg krogholdet på fisken.

– Søndag morgen har hverken Tjalfe eller jeg lyst til at tage hjem, så vi beslutter at blive til mandag morgen. I løbet af dagen sker der ingenting, men igen omkring ved firetiden om morgenen, må jeg ud af teltet igen. Stangen på sivene kører, og jeg får kontakt til fisken. Efter en fin fight ligger der en 9.0kg spejlkarpe i nettet.

– Turen bød ikke på flere fisk, men jeg er nu også meget godt tilfreds med fire flotte fisk på tre overnatninger, slutter Nick.

 

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This