Forårets topsæson er lige om hjørnet, og traditionen tro er der derfor annonceret en del arrangementer med fokus på en af landets mest eftertragtede sportsfisk – ørreden. Her får du to fine arrangementer du kan deltage i her i den nærmeste tid:

Temaaften om Roskilde Fjords havørreder d. 12 marts

Hvis du interesserer dig for Roskilde Fjords havørreder, så er det med at sætte kryds i kalenderen den 12. marts. Her inviterer Fishing Zealand til en temaaften om i havørrederne i Roskilde Fjord med fokus på vores viden om, hvordan bestanden har det, hvordan det ser ud med fremtiden og hvad vi kan gøre for at hjælpe bestanden.

Aftenen byder på fire spændende oplæg:

  • Peter W. Hendriksen fortæller bl.a. om Fishing Zealands undersøgelser af produktionen i vandløbene, hvor mange der gyder her, og om hvad der skal til i f.eks. Langvad Å for at øge bestanden. Også den nye fiskeribekendtgørelse får et par ord med på vejen.
  • Seniorforsker Jon Svendsen fra DTU Aqua vil fortælle om nye resultater fra flere mærkningsforsøg, som har givet overraskende nyt om havørredernes vandringer, overlevelse og evne til at klare høj vandtemperatur.
  • En repræsentant for de frivillige lystfiskerforeninger langs fjorden vil fortælle om deres store arbejde med miljøforbedringer og fiskepleje, herunder ikke mindst om fangst af moderfisk, opdræt og udsætninger.
  • Rune Hylby fra Fishing Zealands Grusbande vil fortælle om bandens deltagelse med restaurering i de lokale vandløb.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Fjordlandet Open d. 20-22 marts

Denne fiskekonkurrence, som er Danmarks eneste Catch & Release kystkonkurrence, afvikles d. 20-22 marts. Her kan du fange en stor, smuk havørred, tage et billede af den, sætte den ud i fjorden igen og måske vinde en flot præmie. Som deltager har du to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord og Isefjord. Dette er nogle af de reneste farvande i Danmark. I en undersøgelse af fiskearter i de indre danske farvande, lavet af DTU Aqua, fik Isefjorden og Roskilde Fjord en flot andenplads ud af 22 områder. I disse to fjorde kan man finde flere end 35 forskellige fiskearter – et paradis for lystfiskere. Der vil også være foredrag i forbindelse med arrangementet. Læs mere her.

 

Hvidovre Sport

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This