Her får du et godt bud på en fisketur, der er en sikker succes for de mindste: En hyttetur med overnatning i den lokale P&T, hvor der både fiskes efter skaller og ørreder. Det er noget nær den perfekte fisketur for folk i alle størrelser og aldre.

Tekst og fotos: Gordon P. Henriksen

Hannibal følger nysgerrigt med når Stefan fjerner trekrogen fra en regnbueørred. Der er meget at lære for en spirende lystfisker.

Hannibal følger nysgerrigt med når Stefan fjerner trekrogen fra en regnbueørred. Der er meget at lære for en spirende lystfisker.

– ER DET HER vi skal sove, spørger min søn, i det vi ankommer til hytten, som ligger på bredden til Put & Take søen i Ørsted. Han er lynhurtigt til at udforske den lille hytte, vælge hvor han skal sove, og vi har ikke været der i mere end et par minutter, før han ivrigt spørger, hvornår vi skal fiske. Han er lige blevet fem år, men har aldrig været med på en tur på mere end et par timer. De sidste par dage har han ventet rigtigt spændt på vores første store fisketur – uden mor og lillesøster. Og hans far er nok lige så nervøs som Hannibal er spændt. En af mine store drømme er, at mine børn skal være mine fiskekammerater, når de bliver større, så det det skal bare gå godt!

FISKEGREJET er pakket og gjort 100% klar hjemmefra, for jeg ved hvor lidt tålmodighed børn kan have. Jeg har en stang rigget til spinnefiskeri, en til bombarda samt en rigget med et lille flåd og krog til fiskeri efter skaller. Hannibal vil fiske med det hele, men mederigget viser sig at være det helt rigtige. Terrassen foran huset er den ideelle fiskeplatform, og har et gelænder, der gør, at man er rimelig tryg med børnene der.

Min fiskekammerat Stefan og hans treårige søn Silas, som også skal deltage på turen, ankommer når som helst, men Hannibal vil fiske med det samme, så jeg åbner en dåse majs og kaster et par stykker ud for at lokke fiskene til. Hannibal vipper flåddet ud og holder skarpt øje. Flåddet går under, Hannibal giver modhug, hvorefter en lille skalle spræller for enden af linen. FISK – råber Hannibal ekstatisk og er helt vild i det han poserer glad foran kameraet. – De billeder skal vi vise mor og lillesøster, når vi kommer hjem, fastslår han stolt. – Men først i morgen, for vi skal jo sove her og fiske hele aftenen og igen i morgen tidlig…

En hytte som denne er ideel til en fisketur med børnene. Bemærk i øvrigt rækværket, som gør hyttens terrasse til den perfekte fiskeplatform for børnene.

En hytte som denne er ideel til en fisketur med børnene. Bemærk i øvrigt rækværket, som gør hyttens terrasse til den perfekte fiskeplatform for børnene.

STEFAN OG SILAS ankommer lige i tide til, at Hannibal når at vise Silas skallen, inden han nænsomt sætter den tilbage i vandet. Nu er Silas fuldstændig tændt. Hannibal låner ham stangen, forklarer meget omhyggeligt, hvordan det hele foregår, og der går ikke lang tid, før Silas også stolt kan fremvise en skalle.

Den lidt mere seriøse fisker vil måske tænke: Var det ikke en P&T sø, de var taget til – det var vel ørreder og ikke skaller de skulle fange. Ja og nej. Det er en P&T Sø vi er taget til, men det primære mål er at give ungerne en god fiskeoplevelse i selskab med deres forældre. Derfor er der også pakket lidt guf, grillpølser, legetøj og lidt forskelligt, der skal sikre en god tur

Vi har travlt nok med at hjælpe til med medefiskeriet efter skallerne, men får da også lige lagt et par stænger ud med flydende bombardaer og hvid Powerbait. Et par byger kommer ind over os, men vi fisker videre uhindret, og terrassen og hytten fungerer bare genialt som base.

Der er hug på Stefans stang. Han giver modhug og rækker stangen til Silas, der kæmper bravt med at hive en regnbueørred ind. Både Hannibal og Silas er meget betaget af den store fisk, og glemmer straks legoet til fordel for skallefiskeriet. En halv time senere er der igen hug på Stefans Powerbait og denne gang er det Hannibal, der får lov at kæmpe den i land.

Så står den på grillpølser, og da ungerne endelig kravler ind i seng, er der ikke brug for godnathistorier, for de er fuldstændig udmattede. Stefan og jeg knapper en øl op, nyder solnedgangen og glæder os over at have kunnet give børnene en god oplevelse. Nu skal vi selv natfiske et par timer fra terrassen…

HYTTEOPHOLD MED BØRN

Nogle få P&T søer har teltpladser, eller endnu bedre hytter i forbindelse med søen. I visse af disse, som fx Ørsted Fisk & Golf, som vi besøgte, ligger hytterne helt ud til vandkanten. Disse hytter giver en virkelige god mulighed for at tage børnene med på tur, fordi man sådan set kan fiske, spise, lege, sove osv. på et samlet område. Det bliver ikke mere praktisk end det.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This