– I næsten to måneder har jeg jagtet den mystiske hvidfinnede ferskvandsulk på et å stræk, som var meget ufremkommeligt og besværligt at fiske effektivt. Og det var også først på den sjette tur, at det lykkedes mig at finde teknikken samt den rigtige krogstørrelse for at overliste en af dem.

– Jeg fandt nogle stykker ligge bag stenene i strømmen, og havde både bevæbnet mig med en str. 20 krog, agnet med en Gammarus tangloppe samt en ekstra UL stang med en str. 18 krog agnet med et mikro stykke regnorm. De første ulke blev alle skræmt af lyset fra pandelampen, så jeg måtte skrue ned for styrken, selvom det forværrede mine chancer for at spotte dem.

– Herefter ignorerede yderligere fire fisk agnen. Tålmodigheden begyndte at slippe op, mens jeg kravlede gennem krat og meterhøje brændenælder og blev ædt af myg. Men tålmodighed og ihærdighed betaler sig, og til sidst kunne jeg lande mit bytte – et eksemplar af den sjældne hvidfinnede ferskvandsulk. Under min søgen kunne jeg nyde synet af de mange grundlinger og pigsmerlinger, som stod og trykkede sig langs brinkerne. Ulken var helt sikkert ikke den største jeg så på turen, så det er bestemt ikke min sidste tur efter denne fantastiske fisk, som vi nu kan hilse velkommen tilbage i DK. På det samme stræk har jeg i øvrigt også fanget pigsmerling, slutter hun.

– Et stort tillykke til Betina for sin ihærdighed, der gav hende den første og største dokumenterede lystfiskerfangede hvidfinnet ferskvandsulk i Danmark. Du er for sej Betina!

 

Hvidovre Sport

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This