Foto: Birgit Thorell, Øresundsakvariet, Københavns Universitet NYD PÅSKEFERIEN i Øresundsakvariet Helsingør med børnene. I dagene den 17.-19. marts kl. 10.30 og kl. 12.00 blive arrangeret det populære "Rør ved levende havdyr". Kom med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor der opstillet et stort "vådbord" med akvarier. Her kan du på nært hold og under vejledning røre ved en hummer eller andre dyr, som du normalt ikke kan røre ved. Dyrepasserne fortæller spændende historier og facts om dyrene fra Øresund og de kan svare dig på nærmest alle spørgsmål.

Se også den nye miniudstilling "Tunen i Øresund" lavet af akvariets ledende dyrepasser Kristian Vedel. Læs den spændende beretning om hvordan den blåfinnede tun, også kaldet Atlanterhavstunen, fra begyndelsen af 1900-tallet pludselig kunne fanges i Øresund. Mange lokale fiskere har oplevet dette eventyr, der sluttede omkring 1964. Det er en interessant beretning med fotos og facts om tunfiskeriet på den tid, der foregik i farvandet ud for Kronborg og ned til Snekkersten. Der udstilles bl.a. 2 fiskestænger fremstillet specielt til tunfiskeriet. Da det var meget dyrt at købe fiskegrej der kunne fange så store fisk, valgte nogle fiskere at fremstille det fornødne udstyr selv. En lokal billedskærer Emil Dyrbye fremstillede sådan en fiskestang på Helsingør Skibsværft i 1948 til et familiemedlem Thomas Thomsen.

Foto: Birgit Thorell, Øresundsakvariet, Københavns Universitet I hele påskeferien den 17.-24. marts er der desuden spændende skriftlige konkurrencer for alle aldre. Præmierne for de bedste besvarelser er bl.a. 10 årskort til akvariet.

Nye dyrebørn: Oplev de små nye vandmænd der for nylig er klækket i akvarierne. Få dyrepasserne til at vise dig hvor de første stadier i vandmandens liv findes rundt omkring i akvarierne og se hvor hurtigt de udvikler sig til små fine vandmænd i vandmandsakvarierne.

Læs mere på Øresundsakvariets hjemmeside.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This