Vinterens sæson for fiskeri efter torsk nærmer sig, og så er det rart lige at blive opdateret på reglerne, hvis du skal en tur ud i Østersøen.

Kosteksperterne siger seks om dagen, når det gælder grøntsager.

Men hvis de skal ligge sidde om side med en dampet eller røget torsk på tallerkenen, så skal du være opmærksom på hvor mange fisk, du må slæbe med hjem.

Ved rådsmødet for landbrug og fiskeri fra 27.oktober er det blevet besluttet at forlænge reglerne for torskefiskeri for dette år til at gælde i 2018 også.

Og hvad betyder det så helt nøjagtigt?

Torsk i den vestlige del af Østersøen

Jo, du må kun fange fem torsk om dagen og endda kun tre styks i februar og marts, som er lige rundt om hjørnet. Det skyldes, at det er i torskens gydningsperiode. Det er en fælles EU-beslutning, der er lavet for at genoprette torskebestanden i den vestlige del af Østersøen.

Det gælder såmænd både erhvervsfiskeri og rekreativt fiskeri efter torsk, og der skelnes ikke imellem, om du er på båd eller fisker fra eksempelvis molen.

Er din torsk en undermåler, så er det ud igen

Alle undermålere skal sættes ud igen, og hvis du tager for mange torsk med hjem, så falder hammeren i form af en straf på minimum 2500 kr. Du må gerne dele med andre fiskere, men du må altså maksimalt have fem torsk (tre i februar og marts) med i køletasken.

Selvom du sejler ud fra en havn, som ikke er i den vestlige del af Østersøen, så gælder reglerne stadig. Du kan dog sagtens fange alle de torsk, du vil i den østlige Østersø. Øresund hører også med til Østersøen.

Herunder kan du se, hvilke områder reglerne gælder for torsk:

Underområde 22
Nordlig grænse: En linje fra Hasenøre til Gnibens spids.

Østlig grænse: Farø linjen samt en linje fra Gedser ret øst til 12º00′ østlig længde og ret syd langs 12º00′ østlig længde.

Underområde 23
Nordlig grænse: En linje fra Gilbjerg Hoved til Kullen.

Sydlig grænse: En linje fra Stevns Røde Fyr til Falsterbo Fyr.

Underområde 24
Vestlig grænse: Svarer til den østlige grænse for underområde 22 og den sydlige grænse for underområde 23.

Østlig grænse: En linje fra Sandhammaren Fyr til Hammerodde Fyr og en linje fra sydkysten af Bornholm ret syd langs 15º00′ østlig længde.

Kilde: Miljø- og Fødevarestyrelsen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This