Hornfisken inden for lystfiskeriet en forårsbebuder, der markerer den nye årstids komme på linje med vintergækken. Nu lægger Samsø vand til Danmarks største hornfiskefestival, hvor fisken med de grønne ben over en hel weekend vil være i fokus. Her handler det om at fange – og ikke mindst fortære hornfisken på alverdens måder.

Den 25. og 26. maj afholdes den første hornfiskefestival på Samsø af sin kaliber og hele weekenden kommer til at stå i hornfiskens tegn. Langøre Naturhavn danner rammerne for festlighederne, der fejrer hornfiskens vandring fra Middelhavet og ankomsten til de Samske kyster. Under festivallen sættes der fokus på en fisk, der ellers lider under at være overset i det danske køkken, på trods af dens iøjefaldende grønne ben.

Hornfiskefestivalen er skabt på initiativ af rederiet Færgen og arrangeres i samarbejde med VisitSamsø og en række lokale aktører, blandt andet Samsø Sportfiskerforening, Langør Naturhavn og Samsø Naturskole.

På Langør Havn kommer det hele weekenden til at syde af aktiviteter for hele familien, når der blandt andet afholdes en konkurrence om at fange Samsøs længste horn – altså at fange den hornfisk, der er længst. Til konkurrencen kan man både tilmelde sig som barn, voksen eller som familie. Derudover er der også mad-, foto- og filmkonkurrencer, som man som besøgende kan deltage i.

Makkerparret Jan Gildam og Gordon P. Henriksen fra DR2s "Storrygeren" dukker også op på Langør Havn og afholder gratis kurser i rygning af hornfisk lørdag kl. 15.00 og søndag kl. 11.00. For de fleste danskere er hornfisken en ganske overset spise – muligvis fordi man let bliver afskrækket af de grønne fiskeben, men det vil Gordon og Gildam lave om på ved at vise, hvordan den lange fisk kan tilberedes.

Man skal ikke lade sig narre – de grønne fiskeben er hverken giftige eller mere usmagelige end andre fiskeben. Derimod er det faktisk en fordel, at fiskebenene er så fremtrædende, for så er de lettere at fjerne, og dermed bliver det endnu nemmere at fremfiske de to lækre fiskefileter, som de færreste ved, at hornfisken gemmer på.

Læs meget mere om Hornfiskefestivalen og se det fulde program på www.hornfiskefestival.dk

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This