De fleste har set facebookposts med Jakob Porsgaards fantastiske 19 kilos laks fra Varde Å, men indtil videre har detaljerne om fangsten ikke været offentliggjort. Her får du historien om den kæmpestore laks fra fangeren selv:

– Min bror og jeg startede med at fiske klokken seks på premieredagen på Zone 1, fortæller han. – Jeg havde orm på krogen i starten men gik hurtigt over til spinflue, da jeg ikke rigtig følte for orm den dag. Fluevalget blev en gul/orange rørflue.

– Efter et par timers fiskeri landede jeg en fisk for min bror på omkring 80 cm, som nænsomt blev genudsat. Indtil klokken 10.30 havde jeg ikke haft kontakt med nogen fisk, men pludselig kom drømmehugget. Fisken tog fluen midt i åen og gik dybt. Der gik omtrent 20 minutter, før vi så fisken første gang hurtigt i overfladen, men fisken var slet ikke færdig med at kæmpe, kunne jeg mærke. Jeg fornemmede tydeligt, at det var en stor fisk, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi en idé om dens egentlige størrelse. Fisken gik konstant på bunden og bestemte suverænt, hvad der skulle ske.

– Der gik yderlige cirka 25 minutter, før fisken igen kom til syne – og på andet forsøg nettede min bror den store laks. Da fisken kom på land, gik det op for mig, hvor stor en fisk jeg havde kæmpet med i 45 minutter. Det var overvældende. Jeg rystede på hænderne af træthed, sejrsrus og chokket over dens størrelse, slutter han. 

Indtil videre er de tre største vestjyske laks i 2021 sæsonen Jacobs 19 kilos, en laks på 17,6 fra Storåen taget af Rasmus Jacobsen samt Martin Løntofts flotte 17,1 kilos fisk taget i går i Storåen.

 

Friluftsland
Jakob Porsgaard med den grove 19 kilos laks fra Varde Å. Øvers sammen med sin dagger Nynne, der nok er en lille smule stolt af sin far.

Jakob Porsgaard med den grove 19 kilos laks fra Varde Å – øverst sammen med sin datter Nynne, der nok er en lille smule stolt af sin far.

 

 

 

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This