Du har sikkert allerede hørt om den udsædvanlige fangst på det gode skib Muddi i mandags, hvor Tonny Hansen fik en super flot bonusfangst i form af en 26 kilos helleflyder. Her får du for første gang – fra fangeren selv – hele historien om, hvad der egentlig skete ude på Det Gule Rev:  

– Vi var taget ud fra Thyborøn klokken to om natten, og cirka klokken syv startede vi vores fiskeri, fortæller han. – I løbet af dagen fik vi masser af mindre torsk op til cirka tre kilo – og recepten der virkede var helt normalt fiskeri med pirk og ophængere. Sidst på dagen klokken 16 fik jeg bid fra en mindre torsk, som jeg – som så mange gange tidligere på dagen – gik i gang med at hale op fra omkring 60 meters vand. Pludselig – midt i vandsøjlen – fik jeg det vildeste dunderhug. Bremsen stod ret stramt, men alligevel blev der flået line af hjulet, idet den store fisk tog turen ned mod bunden, hvor den blev urokkeligt stående i omkring 20 minutter.

– Herefter lykkedes det mig at pumpe den halvvejs op i vandet, hvor den så blev stående et stykke tid – kun afbrudt af, at den rystede tungt med hovedet. Jeg var helt væk under fighten, mens jeg fantaserede om, hvad det kunne være, der havde hugget. Det kunne jo i princippet være hvad som helst og i en hvilken som helst størrelse…. Til sidst kom fisken, der jo viste sig at være en flot helleflynder, til overfladen, hvor den på rutineret vis blev gaffet.

– Det er jo kun et gæt, men det jeg tror der er sket er, at helleflynderen har hugget efter torsken, men da den kom op var der ingen torsk, og helleflynderen sad kroget på selve ophængeren – måske den som torsken sad på. Hvad der end er sket – så var det en fantastisk oplevelse at fighte den store fisk – og efter det, gad jeg faktisk ikke fiske mere den dag.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This