– Jeg er netop hjemvendt til havnen i Thyborøn med MS Muddi efter en dejlig to-dages tur på Nordsøen. Sådan lyder det fra skipper Birger Lundsgaard Jørgensen. – På turen blev der hovedsagelig fanget torsk og sej i størrelse “madfisk”, og den største torsk var på 8,5 kilo. Med på turen var også Jyrgen Byck, der lige pludselig fik sit livs fisketur. Jeg havde godt bemærket, at han stod og rykkede i noget, men da hans line stod meget højt i vandet, slog jeg det hen med, at det nok var en fejlkroget fisk.

– Der går et par minutter, og hans line går nu mere nedad, dog uden udløb for det er bare tungt. Jeg går om og snakker med ham om, hvad han tror han har på. – Jeg ved det ikke, men noget bed på langt oppe i vandet, svarer han.

– Jeg var efterhånden ikke længere i tvivl om, hvad han havde på, og da den samtidig tog et dyk mod bunden og de kraftige slag med halen forplantede sig direkte op i stangspidsen, stod det klart, at vores tredje helleflynder i år hang for enden af Jyrgens line. Vi fandt et par solide gaffer frem, og så var vi klar til at modtage “dyret”. Der gik nok yderlige 5-7 minutter, inden vi fik den at se, og det føltes som en evighed

– Endelig kom den til syne, og hvilken flot fisk. Jeg tror sgu jeg fik lidt bukkefeber, og det var jo nu, at det hele kunne gå galt. Til alt held opførte den sig roligt, og jeg kunne snildt plante gaffen på undersiden af hovedet. Men – til min skræk ser jeg, at ham med den anden gaf står og tøver lidt. Det bliver der heldigvis lavet om på, da min mund er ved at løbe over af danske/tyske/hjemmelavede gloser, der ikke ser godt ud på skrift. Sammen får vi løftet flynderen over rælingen, og glæden bryder ud. Hele fem gange har han været i Norge – uden at fange en flynder, og så kommer den pludselig til ham i dansk farvand…

– 135 cm og 34 kilo var målene på den tykke helleflynder. MS Muddi og Fisk & Fri ønsker Jyrgen et kæmpe stort tillykke med den nye bådrekord.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This