– Jeg ankom ved pladsen cirka klokken 9.30, og fiskeriet gik i gang, fortæller John Erik Nielsen. – Der var ekstremt lavvandet, så det var tydeligt at se de mange tangbuske stikke op i toppen af vandet. Jeg bevægede mig stille ud, indtil jeg stod i knædybt vand. Herefter kastede jeg på kryds og tværs imellem de mange tangbuske. Efter omtrent 15 minutters søgen kom det første hug – meget forsigtigt.

– Efter en hurtig afkrogning tog det fart, og indenfor et område på 50-75 meter var havørrederne i store stimer, og de var meget hugvillige. 6-10 fisk sprang fri af vandet, 10-12 meter fra mig. Det var næsten lidt ligesom at besøge en put-and-take, og det er lang tid siden, at jeg har oplevet det. En sådan oplevelse giver smil og varme i hjertet. Det endte med at blive et hektisk fiskeri fra klokken 9.45 til 13.30, hvor jeg måtte stoppe fiskeriet efter at være blevet “mæt”. En dejlig start på min juleferie, der strækker sig helt til 4 januar, så der burde være tid til mange flere ture. Turen, der foregik på Sjælland, gav 11 havørreder.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

De fleste af Johns havørred blev genudsat, men et par stykker røg også med hjem.

De fleste af Johns havørred blev genudsat, men et par stykker røg også med hjem.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This