– Bilen var blevet pakket aftenen før, og de frosne skaller var tøet godt op, fortæller Thomas Kjærgaard fra Team Badass Baiters. – Så selvom jeg normalt mest er til aktivt fiskeri, var festivalstolen, bidmeldersættet og mine to Prologic 10 fods karpestænger med Shimano 10000 RB baitrunners på samt en masse andet pakket og klar. Jeg ville kunne nå et par timer inden solnedgang, så det gik hurtigt med at få stillet op, og allerede få minutter efter, at agnfiskene havde ramt bunden, kunne jeg se på den ene hanger, at noget var henne og snuse forsigtigt, uden at bidmelderen registrerede de små bevægelser på linen.

– Der skete ikke mere, og jeg rullede en halv meter ind samt ventede lidt. Og som så mange gange før, var det nok til, at agnen blev interessant igen, for 30 sekunder efter startede et forsigtigt udløb, og jeg gav tilslag. Det var en gedde, ingen tvivl om det. Men helt sikkert ingen seriøs madamme, og efter en kort fight kunne jeg lande en småfed fisk på 74 cm.

– Mens jeg var ved at sætte ny agn på stangen, gik bidmelder nr. 2 amok, og linen havde travlt med at komme af hjulet. Det var et godt tegn, da det kunne betyde en god fisk, som tog agnen i én mundfuld uden at skulle vende den først. Stangen krummede godt igennem med det samme, der var givet tilslag, og jeg måtte stramme bremsen betydeligt for bare nogenlunde at kunne holde fighten ved min åbning af åbredden, fordi den i voldsomme udløb prøvede at stikke af mod sivene langs siderne. 

– Fisken sprang helt fri af vandet, og min puls steg lige til det dobbelte. Det her var en rigtig god fisk, og jeg fik gjort nettet klar foran mig i vandkanten, mens jeg virkelig prøvede at holde tungen lige i munden, da fisken adskillige gange fik fornyet energi, da den kom ind over det lave vand.

– Mine fingre rystede, og forløsningen var stor, da den lå i mit store SG XL net og var længere end det var bredt. 99cm sagde measureboardet. Vægten var blevet hjemme, men fisken var massiv og helt klart oppe omkring de 10 kilo i kampvægt. Den næste halve time skete der ikke noget, men så løftede den ene hanger sig forsigtigt, og et par sekunder efter fik jeg endnu et run på stangen. Igen var det en god fisk med masser af power og kondition. Jeg havde kastet ud næsten samme sted som sidst, og jeg troede faktisk et kort øjeblik, at det muligvis var samme fisk igen. Men brættet sagde 3 cm mindre end før. Så det var nu tre fisk på henholdsvis 74, 99 og 96cm, jeg havde fået.

– Mens jeg var begyndt at få pakket mit grej sammen, var der run igen, men den hoppede af igen efter 10 sekunder… Jeg fik bandet lidt over, at jeg ikke havde fået sat krogen ordentligt i modhugget, men man kan jo ikke vinde hver gang i det her fiskeri sjov. Da alt var klar til den lange gåtur ned til bilen, fik jeg ringet og sagt tillykke til sønnike, der havde fødselsdag, og mon ikke der måske bliver tid til at ungerne skal med ud med stængerne i weekenden. Jeg kunne i hvert fald gå tilbage i solnedgangen med pike knuckels og et lille smil på læben.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This