26.9.2011 – I WEEKENDEN den 23. til 25. september afholdt Ærø Sportsfiskerforening den 28. udgave af deres fiskekonkurrence, "Havørredweekend". Foreningens Kim Bang Jensen bringer her sin beretning om konkurrencen:

– På forhånd var forventningerne ikke så høje på grund af en sløjt fiskeår ovenpå den lange vinter og chattonella-algens hærgen i foråret. Noget fik dog de 130 deltagere til at smile, nemlig vejrudsigten, der lovede fine fiskeforhold med sol og jævn vind, hvilket betød at man kunne fiske overalt på Ærø.

– Lørdag morgen startede med sol, rovfugletræk og en jævn til frisk vind fra SV, der løjede af i løbet af dagen. Ved indvejningen blev der indvejet 12 fisk med største på 66,5 centimeter og 2,464 kilo i renset vægt, der blev fanget af Erik Baagø fra Vejle. Denne havørred blev også konkurrencens største fisk.

– Det er sjældent, der bliver indvejet samme antal fisk begge dage, og det var da heller ikke tilfældet søndag, hvor der kun blev indvejet 4 fisk. Humøret til konkurrencen var højt og solen skinnede fra en skyfri himmel, så pølser, øl og sodavand gled over disken i lind strøm og der blev fortalt mere eller mindre sandfærdige historier ude fra det våde element, slutter Kim.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This