Mikael Strømsvik Tange og Paul Eric Huntingford var de to ihærdige havørredfiskere der var blevet tilbage på Møn, hvor de efter 4 dage endeligt blev belønnet med to gode fisk.

19.10.2011 – MIKAEL STRØMSVIK TANGE var sammen med 10 kollegaer draget fra Helsingør til Ulvshale på Møn i oktober, hvor et sommerhus stod klar til at huse havørredjægerne i fem dage.

De første 3-4 dage viste vejret sig fra sin dårlige side og sendte vind fra nordvest med 13-14 meter i sekundet. Flere pladser blev besøgt, blandt andet Pomlerenden, Liselund, Dæmningen, Klintholm Havn, Busene og Store Klint. Det blev til 16 fisk til 10 mand de første par dage, hvor den største var på 1,7 kilo. I maven havde fiskene hovedsageligt hundestejler. De fleste af fiskene var undermålere, der blev genudsat, men 4 over målet var det blevet til indtil videre. På grund af det dårlige vejr, besluttede 8 kollegaer at tage hjem før tid, men det skulle vise sig at være en brav fejltagelse!

Torsdag den 13. oktober 2011 blæste vinden 8 meter i sekundet fra stik nord. Samtidig bagte solen fra en skyfri himmel. En perfekt dag til Klintholm Havn, der med sit stræk øst fra havnen og ud til fyret, så lovende ud. De to lystfiskere der var tilbage var Paul Eric Huntingford og Mikael. Paul er inkarneret fluefisker, og valgte et egnet sted med masser af skift i havbunden. Mikael placerede sig cirka 50 meter væk og kastede sin hvide 17 grams Hansen Stripper ud over sandbunden og ud til det mørke.

Mikael Strømsvik Tange med en flot havørred 2,7 kilo.– Efter cirka 10-15 kast uden at mærke noget, så jeg, at Paul gjorde tegn til at han ville bevæge sig videre mod øst, fortæller Mikael. – Da Paul var cirka 100 meter væk, mærkede jeg et gevaldigt smæk i stangen. 10 meter fra mig, så jeg en hale stikke op af vandet. Den så stor ud. Jeg råbte til Paul, som vendte rundt og løb i min retning. Efter en relativ udramatisk fight var fisken inde ved mig. Den blev håndlandet og bragt op til stranden. Paul og jeg så på hinanden og blev med det samme enige om, at det var alt det dårlige vejr værd. Endelig kom fisken, som jeg havde ventet og håbet på, fortsætter Mikael. Det var en flot havørred på 2,7 kilo og 63 centimeter Mikael havde landet.

Kort tid efter fik Paul også en over de 2 kilo på sin fluestang. Fighten var dog lidt mere dramatisk, idet en sæl viste interesse i fisken. Sælen lå i strandkanten og solede sig, da den fik øje på en fisk blive fightet. Selvom Paul og Mikael stod lige ved siden af, var den ligeglad med os og drønede ud i vandet. Egentlig tror de at den blev skræmt, men det så ud som om den ville tage fisken mens Paul havde den kroget. – Vi fik bege den fisk vi ventede på indenfor en time, og det i høj solskin midt på dagen! Tankerne og flere SMS’er gik afsted til de kollegaer som tog hjem før tid, slutter Mikael.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This