havoerred

Foto: DTU Aqua

 

Havørreden er en interessant og vigtig fisk i det danske vandmiljø, men der er stadig meget vi ikke ved om ørredens adfærd i de danske fjorde og havområder.

Biolog Martin Lykke Kristensen, som er forsker ved DTU Aqua, er ved at skrive en Ph.d.-afhandling om det marine liv hos havørreden, fortæller fiskepleje.dk der videre beretter, at du har mulighed for at følge resultaterne i projektet på bloggen www.ørreder.dk, hvor der løbende kan læses om nye resultater og historier om ørredens adfærd i det marine.

En af undersøgelserne skal vise ved hvilke dybder og temperaturer, havørreden lever. Der bliver anvendt en unik type telemetrimærke, som aldrig har været anvendt på laksefisk før, og resultaterne er derfor de første af sin art.

En anden undersøgelse skal vise hvordan havørreder fra Karup Å og Simested Å vandrer gennem Limfjorden. De to vandløb er blandt de mest produktive ørredvandløb i Danmark, men vi ved stadig ikke meget om, hvordan fiskene bevæger sig gennem Limfjorden og hvor mange af havørrederne som reelt forlader fjorden.

Martins Ph.d-projekt bliver afsluttet i april 2019, og han forventer at være aktiv på bloggen indtil da.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This