Cordelius med sin første havørred over målet.

Cordelius med sin første havørred over målet.

Cordelius Hultberg fra Nørrebro har i den sidste uge været i erhvervspraktik på Fisk & Fri hvor han sluttede ugen af med en havørredtur til nordkysten. Her følger hans beretning:

– Klokken er syv om morgenen når vi nu vi kører hjemmefra, indleder Cordelius. – Tiden er endelig inde til min første seriøse havørredtur der selvfølgelig skal gå til nordkysten.

Vi ankommer til den første plads lidt over otte og går straks i gang med at fiske, jeg med et blink og min makker Andreas Aggerlund med flue. Efter en halv times fiskeri fanger han en undermåler. Fiskende gider dog ikke så meget mere, så vi kører videre.

En 44 centimeters havørred har taget Cordelius flue på kanten af det mørke bælte.

En 44 centimeters havørred har taget Cordelius flue på kanten af det mørke bælte.

Lidt efter ankommer vi på den anden plads. Jeg tager nogle få kast foran bilen inden vi går videre mod et lille rev en halv kilometer væk. Her er der dog meget dødt, så vi skynder os videre til et andet lidt længere væk. Der er revet dog næsten blotlagt på grund af den lave vandstand, så vi vader ud forbi revet og begynder at fiske. Jeg udskifter blinket med bombarda og flue, da jeg regner med at ørrederne, i dag, er mere fokuserede på de små fødeemner.

Efter en times fiskeri fanger Andreas en lille havørred der hurtigt får sin frihed igen. Et stykke tid efter har jeg stadig ikke fanget noget, men har til gengæld set mange og store flokke af jagende marsvin hvilket burde være et godt tegn, da der i hælende på dem ofte kommer havørreder.

Imens trækker jeg bombardaet ind laver et spinstop drejer lidt på hjulet og… Bang! Noget eller nogen har taget fluen. Jeg begynder at trække den ind stangen bliver pludselig tung og ruskende holder op. Hvad? Er det bare tang? Er den røget af? Tankerne som disse flyver gennem hovedet på mig. Men da jeg for trukket forfanget væk fra tangskoven begynder ruskende igen og fisken begynder at hoppe rundt.

YES!!! Min første havørred! Jeg trækker langsomt den nu mere og mere trætte havørred ind mod land. Andreas finder kameraet frem og knipser løs. Vi tager krogen ud og sænker fisken ned i vandet igen. Der sunder den sig en smule før den svømmer tilbage til sin tangbusk.

Jeg har nu fået varmen igen og fisker videre ved godt mod. Imens er tiden desværre blevet til at vi skal til at tage hjemad. Vi går på land og begynder at bevæge os tilbage mod bilen. Stopper så op ved et godt sted, fisker det to minutter og går så på land igen.

Den første havørred er noget helt særligt uanset størrelse.

Den første havørred er noget helt særligt uanset størrelse.

Lidt længere fremme er der endnu et godt sted, hvor vi skal mødes med Allan Overgaard som står og fisker. Vi går i vandet og begynder at fiske os ned mod ham. Andreas sender mig den opmuntrende kommentar, at han næsten vil væde på at vi får fisk eller i hvert fald kontakt med fisk, inden vi når ned til Allan.

Og søreme så! Ti meter fra ham kroger jeg en fisk mere som jeg denne gang er lidt større. Den tager et halvanden meter langt udløb, kaster sig lidt rundt i overflade, tager så et lille udløb mere og bliver til sidst håndlandet. En fin fisk på 44 centimeter kommer på land. Andreas kommer over, måler den og sender den så til de evige ålegræsbælter med et hårdt slag i baghovedet.

Jeg har nu virkelig fået varmen og fisker igennem så meget jeg nu kan de sidste fem minutter. Det blev dog ikke til flere havørreder den dag, slutter Cordelius og tilføjer at de nok skal komme!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This