Arnt Christensens havørred på 1,8 kilo var hans første på fluestangen og vakte stor fiskelykke. MIN FØRSTE HAVØRRED på fluestangen, og så endda på en hjemmebundet flue, bundet efter egen fantasi. Kan det blive bedre? Sådan starter Arnt Christensen sin rapport.

– Det var blevet ferie efter en hektisk eksamensperiode, og da studiet havde berøvet mig for lige lovlig meget fiskeri igennem foråret kunne jeg ikke vente til de fire dage hos svigerforældrene i Strib. Jeg har før fisket meget med spin i området omkring Strib og gjort nogle pæne fangster. Men sidste sommer besluttede jeg mig for at lære kunsten at fluefiske. Jeg har derfor investeret i et Scierra begyndersæt (Sweep) i klasse 8 og senere opgraderet linen til en loadingzone wf, som efter min mening både er let at kaste med og som også klarer forholdende på kysten eminent.

Fluebinderi gik jeg også hurtigt i gang med, for på trods af den af manglende fisketid, kunne ½-1 times fluebinderi i de mørke aftener heldigvis stille den værste fiskefeber.

Nå, tilbage til fangsten. Jeg havde besluttet mig for garagerne ved Strib. Jeg har altid skattet dette spot og har tidligere gjort udmærkede sommerfangster i tusmørket. Jeg traskede derned og begyndte at fiske med en Aurareje. Det gav hurtigt pote og efter 10 min. fiskeri var den første havørred på i det sidste sollys. Desværre mistede jeg den, men kunne trøste mig over at den var tæt nok på land til at jeg kunne konstatere at den alligevel skulle ud igen.

Det viste sig at i min jomfruelige tilstand havde jeg haft lidt for slap line og linen havde viklet sig om topøjet, hvilket resulterede i en mistet fisk da den ville udad igen.

Men adrenalinen var i kroppen, og erfaringerne havde sat sig dybt i lillehjernen (den jeg fisker med). Så da solen var gået ned, strømmen var taget til igen og jeg havde svunget min hjemmebundne ‘lodden orm’ ud i bølgen igen, kom suget pludselig igen. Denne gang var den god nok, ikke én af de 100 små torsk, men ægte sølv. YES! Fisken var solidt kroget af den stingerkrog jeg havde placeret i røven af maraboufjerene. Fisken kom på land efter ca. 10 min. hvor jeg tog det ganske roligt for ikke at miste den.´

Det var en tromletyk hunfisk. 48 cm og hele 1,4 kilo. Det skal lige nævnes at jeg allerede natten til i dag (22-06-09) fordoblede mit fangsttal på flue med endnu en 48’er, dog en noget slankere udgave. Igen på en hjemmebundet ‘lodden orm’.

Jeg ved hvad jeg skal lave i nat!!

Sådan skal det lyde – hvor det herligt at høre en tændt lystfisker. Stort tillykke herfra.

Overvejer du at komme igang med kystfluefiskeri kan du læse artiklen – Godt i gang – kystfluefiskerii vores online artikel arkiv – eller få et abonnement på Fisk og Fri i et år inkl. et komplet fluesættil kun 699,- her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This