1,5kilo vejede denne flotte havørred, som Bille Larsen fangede i Nykøbing Sjælland Havn. Fisken huggede resolut på en humpel brød, der ellers var tiltænkt havnens multer. 15.08.09 – MULTEN er en af de allerstørste udfordringer, man kan opsøge herhjemme, overhovedet! Det forhindrer dog ikke rigtig mange lystfiskere i at forsøge sig med multefiskeriet, og enkelte har endda held med foretagendet. Bille Glargaard Larsen fra Søborg har også været ude for at fiske multer, og i den forbindelse lykkedes det ham, at få en rigtig fin fisk på land. Det var bare ikke helt den slags fisk, som han havde forestillet sig.

Bille fortæller, at han havde fået et tip om nogle store multer i Nykøbing Sjælland Havn. – Da jeg kom derned, stod jeg og kiggede efter tegn på fisk inderst i havnen, men der var intet. Jeg kørte derfor længere ud mod mundingen af havnen. jeg kiggede lidt, så en skygge af en fisk og pakkede så ud. Efter et kort stykke tid kom 3-4 multer forbi. Jeg kastede min agn – som var brød på en trekrog for enden af et 3 meter langt forfang af fluorocarbon line ud foran fiskene – men ingenting skete…

Jeg begyndte så at fodre lidt med brød, og efter en tid kom fiskene igen. Da jeg så kastede ud denne gang, stak de tre af fiskene af, og den sidste kunne jeg ikke længere få øje på. Da jeg så kigger efter mit flåd, er det forsvundet, og jeg får øje på det nede i vandet! jeg giver straks modhug, og fighten begynder. Efter en kamp på 15 minutter med to lange udløb, kommer fisken – som jeg tror, er en multe – til ovefladen, og jeg ser så en 1,5 kilo stor havørred for enden af linen. jeg blev noget forbavset; lidt skuffet, med stadig meget glad. Jeg ville have haft en multe, men ender med en ørred i stedet, og det er egentlig fint nok med mig, slutter Bille sin beretning.

Er du også én af dem, som gerne vil have hul på multefiskeriet? Så er der inspiration i Fisk & Fri’s online artikelarkiv. Se blandt andet her og her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This