Den fynske accent klinger stærkt og begejstret ud i stuerne fra web-tv og sociale medier. Den glade fynbo, med hang til havørredfiskeri og hvide strippere, er blevet allemandseje. Fisk & Fri mødte ham på kysten til en snak om fiskeri, strippere og ydmyghed overfor vores fælles hobby: Fiskeriet.

Af Tobias Hjortkjær Schultz

En efterårsdag i 1991 går en knægt langs Odense Å med sin fiskestang. Jack Schultz er 13 år gammel, og han går ved åen næsten hver dag. Han higer – som enhver ørredfisker – efter hugget og fighten. Men ligegyldigt, hvor mange gange han kaster, kan han ikke få de satans ørreder til at tage spinneren.

Det irriterer ham, for han ved, at der er fisk. Han møder nemlig tit en voksen mand ved åen, og han kan fange fisk. Jack har set ham hive adskillige smukke ørreder op. De har hilst flygtigt på hinanden. En dag tager Jack sig sammen. Han går hen til den voksne mand og spørger, hvad han gør forkert. Samtalen kommer langsomt i gang. Kent Andersen, som manden hedder, er ikke meget talende, men han kan godt lide drengen, der ydmygt og interesseret spørger ham til råds.

LÆS HELE HISTORIEN I DECEMBERUDGAVEN AF FISK OG FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This