Vinteren nærmer sig, og fiskeriet i de danske fjorde bliver bare bedre og bedre! Tag med Tobias H. Schultz et smut i Isefjorden, og bliv klogere på hvordan du griber fjordfiskeriet an om vinteren.

Af Tobias Hjortkjær Schultz

SKAL vi ikke snart kaste håndklædet i ringen? Jeg fryser ad helvede til, og det her føles sgu som det døde hav … Spørgsmålet kommer fra fiskemakker Jakob, og det føles overordentligt relevant.

Vi er midt i december måned. Klokken nærmer sig 15. Vi har været ude siden solopgang. Den iskolde sjat i bunden af thermokanden har samme temperatur som fødderne, og ingen af os har mærket det mindste ryk i kæppen.

Jakob kaster endnu engang sin 17-gram stripper så langt ud over revet som muligt, mens han venter på svaret. Igen-igen hænger han fast i bunden halvvejs inde og bander stygt.
I ren desperation har jeg selv været dybt i grejæsken og fundet en lille, grøn wobler med orange bug, jeg ellers aldrig bruger. Revet virker dødt, så i mangel på bedre idéer, kyler jeg den skråt ind mod kysten og spinner ind i små ryk.

– Jo, lad os skride. Mine tæer skal brækkes fra hinanden med et kobe … HOV … Jeg har FISK!?Et hårdt ryk i stangen efterfulgt af et gevaldigt plask i overfladen fortæller mig, at der er tale om en god fisk. Hjulet skriger om nåde, mens linen bliver flået af spolen i et tempo, der får mig til at glemme alt om temperaturen.

LÆS HELE HISTORIEN I NOVEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This