– Onsdag den 29/7 havde jeg tid til en aftentur til kysten på Stevns, fortæller Lars Lønstrup. – Min gamle fiskemakker, som nu er flyttet til Århus, var på ferie herovre. Jeg fik derfor planlagt mit arbejde, så vi kunne tage på tur sammen. Vi mødtes ved pladsen omkring kl. 18 og startede fiskeriet. Mens vi fiskede langs kysten, så vi et par fisk springe fri af vandet, men vi mærkede ikke det store de første par timer. Dog kom der en fin fisk på land omkring kl. 20:30 på 58 centimeter.

– Jeg besluttede at give samme plads lidt mere opmærksomhed, mens makkeren gik et lille stykke længere ned ad kysten. Ved 21-tiden mærkede jeg et lille puf til agnen. Jeg lavede straks et spinstop og næsten med det samme tog fisken wobleren. Jeg gav modhug, og vandet eksploderede i et skumsprøjt 30-40 meter ude. Jeg var ikke i tvivl om, at det var en god fisk, men da den gik ret dybt, kunne jeg ikke se helt, hvor stor den var. Den startede med at tage 2-3 lange udløb, men efter nogle minutter kom den tæt nok på til, at jeg kunne se den ordentligt. Jeg blev dog lidt bekymret, da jeg ikke var sikker på, om fisken kunne være i mit net, og da den tog endnu et udløb direkte mod nogle store sten ude i vandet, begyndte knæene da også at ryste lidt.

– Fisken kom dog ind igen efter yderligere nogle minutter, og det lykkedes mig at styre den i nettet med hovedet først. Et godt greb med begge hænder i netrammen – og jeg kunne løfte mit livs fisk ud af vandet. Vel på land, afkroget og aflivet kunne jeg måle og veje min nye personlige rekord. Det var en tromle tyk fisk på 69 centimeter og 4,97 kilo. Jeg tror mit jubelbrøl kunne høres over det meste af Stevns. Fisken blev fanget på en Tobis farvet Ammo wobler fra MS Lures.

Har du selv været på kysten, så hører vi meget gerne fra dig på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Lars Lønstrup med sin flotte havørred fra Stevns, der huggede på en Ammo wonler fra MS Lures

Lars Lønstrup med sin flotte havørred fra Stevns, der huggede på en Ammo wobler fra MS Lures.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This