– For to måneder siden snakkede min fiskemakker om, at han skulle til Øland og fiske en uge, beretter Mads Willrodt. – Da jeg hørte, at han sagde det, blev jeg naturligvis jaloux på, at han skulle afsted. To uger senere fik jeg et opkald fra ham, hvor han gav mig chancen for at komme med, så jeg skyndte mig bare at svare ja tak! 

– Endelig kom dagen, hvor jeg skulle afsted! Jeg skulle mødes med Teis Jørs bro Nielsen fredag morgen. Vi fik pakket bilen, og kørte mod Øland. Fredag aften, tog vi ud til en plads, hvor Teis har fanget fisk for to uger siden.

– Lørdag morgen skulle Teis guide en far og hans søn, som rigtig gerne ville fange en blank havørred. Vi ankom til pladsen og stængerne blev gjort klar. Der skulle kun tre kast til, så var der fisk, og det viste sig at være en rigtig flot havørred på 59 cm. Faren var selvfølgelig helt vildt glad og stolt! Nu var målet, at sønnen også skulle fange fisk. Der blev kæmpet i mange timer – desværre uden held. Dagen var til sidst ved at lakke mod sin ende, og vi kørte hver til sit. Teis var stadigvæk træt af, at sønnen ikke fik fisk. Så han sendte ham nogle pladser, der også holder fisk, Glade og tilfredse, kørte vi hver til sit.

– Jeg spurgte, om vi ikke lige kunne nå at fiske en enkelt plads, inden vi kørte mod hytten. Det kunne vi godt, og inden længe kom vi frem til den nye plads, Teis fandt sin fiskestang frem, for første gang i dag. Han gik ud og tog sit første kast, og det skulle vise sig at være en god ide, for der gemte sig en stor blank fisk på 65 cm. Vi kørte mod hytten, og var naturligvis mega glade over, at dagen endte med sådan en kanon fisk.  

– Søndag morgen var vi begge to meget trætte efter en meget lang og hård lørdag, men ud og fiske – det skulle vi. De første 50 meter skete det ikke rigtig noget. Men vi holdt på, og pludselig mærkede jeg noget, som var rigtig godt. Den var dog kun på i 5 sekunder, og så hoppede den af. Jeg var naturligvis mega ærgelig over, at den smuttede fra mig. Men vi gav selvfølgelig ikke op.

– 20 meter længere nede af kysten skete der noget helt vildt, og en stor grov hanfisk på 69 blev landet. Og Teis var helt vildt glad. Vi fik sat fisken ud og taget billeder af den vildt flotte fisk. Jeg tænkte så, at jeg bare skulle ud og kaste, for måske var der flere derude. Og ganske rigtigt: Der stod endnu en drømmefisk i form af en stor overspringer på 73 centimeter! Jeg var lykkelig️, og det er ikke sidste gang, at jeg skal et smut til Øland! Begge fisk blev fanget på Fladbukken fra OGP i rød/sort på 28 gram. 

 

Forshaga Akademin

 

Denne flotte havørred var 69 centimeter.

Denne flotte hanhavørred var 69 centimeter.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This