– Da jeg fik tidligt fri fra arbejde både torsdag og fredag kunne jeg jo lige så godt køre på kysten efter havørred, fortæller Mads Davidsen. – Torsdag var der en ret kraftig pålandsvind og store bølger, men jeg fik rigget min Savage Gear Shore Game stang til. Den går op til 23 gram og fungerer perfekt til det lidt lettere kystfiskeri – også under forhold som disse. For enden af linen fik jeg monteret en Zerling i 12 gram. Farven var sort/rød, som er en rigtig giftig fyr til de kolde måneder.

– Jeg havde fisket i omtrent tre kvarter uden at have haft noget hug, da jeg bag ved mit blink så en hvirvel mellem de store bølger. Hurtigt lavede jeg et kort spinstop, så min Zerling roterede, og straks huggede en super flot blankfisk på 56 cm (ovenfor), som efter et hurtigt billede fik sin frihed igen. Jeg fiskede videre og fik endnu et par fine fisk på cirka 40 cm, men pga. den ret kraftige vind, besluttede jeg mig for at køre hjem.

– Det var nu blevet fredag, og jeg havde fået fri klokken 11, så jeg skyndte mig at køre ud til samme spot som om torsdagen. Da jeg parkerede bilen og ville tage mine waders på kunne jeg godt se, at det ville blive umuligt, da jeg havde glemt, at de hang til tørre derhjemme. Nå skidt tænkte jeg. Så måtte jeg jo bare fiske fra land.

– Jeg fik hurtigt gjort min stang klar og gik så ellers i gang med og fiske. I dag var der blevet fralandsvind og lavere vandstand, men på trods af det gik der kun 15 minutter, før jeg havde en stime mindre havørred efter helt ind til land, men intet gad de, og sådan forsatte det i over en time. Jeg havde utrolig mange fisk, som fulgte efter, men hugge – det ville de ikke. Og det på trods af utallige agnskift. Det var først, da jeg fik sat en lille Savage Gear Stickelbait Pencil på 7 gram for enden, at der var en mindre fisk, som forbarmede sig over mig.

– Nu kom troen tilbage på, at det kunne lykkes at fange flere af de mange fisk, som var lige ude foran mig, men nej – vandet var blevet for stille, og der var for lav vandstand. På trods af svært fiskeri på andendagen, var det en fed oplevelse at have hårdt vejr og vilde hug på førstedagen. En ting er sikkert: Det kan godt svare sig at tage af sted i hårdt vejr.

 

Hvidovres Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This