På den svenske vestkyst er havørredpremieren den 1. april, og der er allerede landet flere fine fisk. – Jeg og nogle venner havde bestemt os for at fiske en plads, som faktisk er god både forår, sommer og efterår, beretter Jonas Wikhager. – Vi ankom klokken otte og begyndte at fiske i nordøstenvind og nul graders varme. Jeg affiskede nogle vige, og da jeg kom ud over lidt dybere vand, huggede dagens første ørred, son var en fin blank 50 cm+ fisk på 1,6 kilo. Kort efter fik jeg yderligere en blank fisk, men noget mindre. Begge fiskene tog en orange/hvid Jiggy flue

– Dagen fortsatte og vi byttede plads efter frokost for at få prøvet nogle nye steder. Det var nu lavvande, solen stod højt og vi fangeder ikke rigtig noget på nær et par mindre blankfisk. Da klokken nærmede sig 16, og vandet var på vej op igen, besluttede vi os for at tage tilbage til pladsen, hvor vi startede fiskedagen. Mine to venner gik ud til pladsen, som gav fisk tidligere på dagen, og jeg fiskede mig rundt om øen, indtil jeg kom frem til dem. Vi satte os alle sammen på en klippe og kiggede ud over havet. Vinden havde taget til, klokken var snart 19 – og vi var egentlig fint tilfredse med dagens fiskeri. Men jeg mærkede en uro og må bare have et sidste kast…

– For sjov sagde jeg ”kan I se den store ørred, der svømmer derude?”, mens jeg gik ned til vandet og kastede. Efter det andet kast tog jeg tre korte indtag, holdt en pause – og BANG. ”Så er der fisk” råber jeg, og inden længe kunne jeg lande en smuk 2 kilos fisk på 58 centimeter, som jeg besluttede mig for skulle hjem til middagsbordet. En fantastisk start på den kommende kystørredsæson her på den svenske vestkyst.

 

Friluftsland

 

Det vasr på denne Jiggy flue at Jonas fik sine havørreder

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This