Friluftsland

 

Når den dygtige fluefisker Troels Holstein Kaa – manden bag app´en havørred.com – svinger fluekæppen, så kommer der ofte fisk på land, og sådan har det også været de sidste par dage. – Den første plads vi prøvede af lå i pålandsvind og gav ikke nogen fisk, så jeg og min kammerat Anders Bak skiftede taktik til en ny plads på Syddjurs, fortæller Troels. – På den nye plads ramte sidevind og dønninger ind over et lille

Havørred på kystflue fanget af Troels Holstein Kaa

Et par fine havørred til Troels Holstein Kaa taget på en transparent rejeflue.

lækkert rev tæt på land. Her var masser af bevægelse i vandet og dermed godt med tanglopper og krebsdyr, der blev hvirvlet rundt i vandet, som et nemt bytte for havørrederne.

– Jeg gik bagerst og kastede min transparente rejeflue ind mod et lille tangbælte, der støder op til revet, da jeg pludselig fik et rigtigt godt hug med efterfølgende udløb og luftakrobatik, fortsætter han. – 60 centimeter var den blanke skønhed, og sådan gik det også 50 meter længere henne ad stranden, hvor jeg igen fik en fisk på næsten samme størrelse – nemlig 58 centimeter. Revet ligger midt i et ret sandet området, så der har sikkert trukket nogle fisk ind i nat, som har jagtet rejer og andre smådyr hele dagen på revet. Lige indtil vi kom.

– Jeg har det sidste stykke tid fisket ret meget i hård vind med mange sten langs land og er derfor gået op i 0,30 mm tippet – dels for at få en buffer mod vindknuder og dels for at have lidt ekstra sikkerhed, hvis jeg får en større fisk under de svære forhold. Og det har helt klart være en fin beslutning, for der er ikke meget, som tyder på, at jeg har fået færre hug af den grund – samtidig med at jeg har større chance for at vinde kampen, når den helt store havørred hugger, slutter Troels Holstein Kaas sin beretning til Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This