– Min kæreste Betina og jeg har brugt de sidste par dage på at fiske agnskaller og løjer til fryseren, så vi er klar til vinterens knude- og sandart fiskeri, fortæller Benjamin Jensen. – Til dette medbringer jeg gerne min 6 fods 2-8g Berkley UL stang med Shimano Nasci 1000 hjul og 0,06 Climax Laser line.

– Under fiskeriet i åen fik jeg pludselig et forsigtigt hug i strømkanten på den lille str. 14 krog agnet med lille stykke orm. Jeg gav et forsigtigt modhug, og pludselig ruskede det godt i stangen. I mere panik end forstand fik jeg heldigvis løsnet bremsen i samme sekund, som den tog det første udløb, hvor jeg blot kunne se magtesløst til, imens linen forsvandt fra spolen. For med det lette grej, som jeg stod med, ville det ene eller andet nok knække, hvis jeg prøvede at presse den midt ude i strømmen. Til mit store held ændrede den selv retning, og kom nu retur imod strømmen i samme fart, og så var det bare med at få spolet line ind, efterfulgt af hvad der føles som et meget langt tovtrækkeri frem og tilbage ved strømkanten. Da vi blot fiskede efter små agnskaller på 10-15 cm, havde jeg ikke fangstnettet med. Så da jeg langt om længe følte, at jeg havde kontrol over fisken inde ved kanten, bad jeg Betina om at tage min stang og telefon, og så fik den et hurtigt skud med kameraet på telefonen, hvor jeg blot hurtigt løftede den op ved vandkanten. Krogen blev taget ud bagefter, hvorefter den røg retur og satte kurs direkte ud imod strømmen. Man kan roligt sige, at der var fugtigt på indersiden af huen bagefter.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This