– Fredags-fisk kan have flere betydninger, ihvert fald hvis du spørger gutterne nede i fredagsbaren, siger Teis Nielsen. – For mig betyder det havørred jagt, og der var intet andet end det, som stod på dagens skema i går. Uret ringede klokken seks, for jeg skulle jo ud og fryse lidt inden solen kom og varmede mig, og jeg var rigtigt fiskevarm, da jeg om torsdagen havde modtaget en pakke med de nye 10grams skruen i en masse nye lækre farver, som jeg ikke kunne vente med at få afprøvet på UL-pinden.

– Der skulle ikke gå ret længe, før jeg havde kontakt til en mindre fisk, og så var jeg ellers i gang, skal jeg da love, for der var pludselig fisk i næsten hvert kast. Jeg fik landet en håndfuld 35-40 cm fisk, men pludselig skete der noget, og fiskene blev større. Det var lige fem fisk i ti kast, som alle var blanke 50cm+ ørreder med den største på nok 60 cm, men alle hoppede af, da jeg skulle til at finde nettet frem. Puha for en frustrerende skefuld… Jeg måtte lige have lidt cola, en sandwich og en vingummistang, for at sunde mig inden jeg lidt senere kæmpede videre.

– Endnu en stak havørreder lige omkring målet blev landet og så fik jeg også en tyk og stærk farvet fisk omkring 60, som hurtigt fik friheden igen: Dejligt lidt revanche fra de mistede. Da jeg tænkte, at det var slut, og jeg ikke gad mere kom det klassiske sidste kast, og en blank 55cm fisk knalder stenhårdt på den lille 10grams i hvid/pink, og endelig lykkedes det mig at få den ind over netkanten. Den fik en på potten, og jeg fik mad på bordet. Sikken forløsning. Nu kunne jeg tage hjem. Jeg tabte godt nok 5-1 i kampen om de blanke 50+ fisk, men hvad gør det med sådan en dag, hvor man har kontakt til 20+ fisk. Tak for kampen ørt’er vi ses snart igen. Så blev der fredags-ØL. Knæk og bræk til jer der skal kæmpe i weekenden, slutter Teis.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This