Hej Fisk & Fri, skriver Mathias Olsen, der lige har været ude at fiske, og det var bestemt en af de bedre dage ved vandet. – Vi havde elleve fisk i nettet, af i alt tyve havørreder, som der var kontakt til på turen, fortæller han.

Mathias havde inviteret sin ven Alex med til et spot ved Isefjorden, som Mathias havde fisket et par gange. YR-appen sagde skiftende vejr med vindstød op til 20-22 m/s i løbet af dagen. Mathias havde dog nøje udvalgt pladsen p.g.a. stigende vandstand og højvande.

Da de ankom til spottet ved otte tiden var der ingen tvivl om, at YR havde ret. Det blæste samt regnede voldsomt, og der var skum på bølgerne. Det skulle dog vise sig at være meget giftige forhold, for efter bare fem minutter og et kast ind over den første muslingebanke, var den første store blanke fisk efter Mathias’ hvide Snurrebasse no.1.

Ti minutter efter havde Mathias en lidt mindre fisk på krogen, og herefter fortsatte et fiske-bonanza uden lige, hvor vi blandt andet landede en blank, slank fisk på 53 cm, der fightede stærkt i det vilde vejr. Efter et par timer var både hænder og fødder ved at fryse af. Derfor blev der skiftet plads, og begge gutter fik lidt varme i bilen. Da fiskene ikke var til at finde på det nye spot, kørte de tilbage til bonanza spottet.

Nu var der både sol og en mere rolig vind på spottet. Dette medførte åbenbart, at havørrederne var meget aggressive og jagtede endnu mere intenst end tidligere. Alex fik hurtigt flex på klingen, og havde få minutter efter en smuk tyk fisk i nettet. Det fortsatte med flere fisk omkring målet. Efter lidt tid kastede Mathias sin hvide Snurrebasse ind over samme muslingebanke, hvor han om morgenen havde fået fisken på 53 cm, og midt i første spinstop kom der en trykbølge i overfladen. Han spandt lidt mere ind og præcis i andet spinstop, blev linen helt stram og hjulet hvinede afsted. Mathias vidste med det samme, at det var en god fisk.

Efter en længere fight og et par flotte spring fri af vandet, landede Mathias den flotte fisk på 58 cm, som ses på billedet ovenfor.

– Nu var dagen ligesom fuldendt, og vejret skiftede på samme tidspunkt til haglbyger og hård vind. Derfor vendte vi glade og tilfredse hjemad, slutter Mathias Olsen og Richard Gregers, der har instagram-profilen @fishingbyog.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This