– Det havde været en hård arbejdsuge for mig og Filippo, så for at heale tog vi ud på vores ugentlige og regenererende terapitur: Kystfiskeri efter havørreder på Sjælland. Sådan lyder det fra Stefano Cirus. – På grund af stigende vandtemperatur er havørrederne svære, og i øjeblikket jager fiskene kun i begrænset tid om dagen.

– Da vores fiskeriet startede ved solnedgang, kom vi hurtigt i kontakt med nogle hornfisk, men vi vidste godt, at vi skulle fortsætte med at fiske i de mørke timer for at få resultatet med hjem. Selvom vi fiskede intensivt, var der ingen fisk interesseret i vores blink og woblere, men vi kunne ikke give op. Generelt havde vi ikke så meget held indtil ca. Kl. 3:30, da en fin og stærk havørred på 50 cm ikke kunne stå til Filippos wobler. Lige efter fik Filippo en fisk mere, lidt over målet, som blev hurtigt genudsat.

– Vi var på jagt efter de store havørreder, men solen var allerede oppe, og der var stadig intet til mig. Det er desværre ikke os at give op – så efter en lang pause og med solen på vej op, fortsattede vi fiskeriet, da vi godt vidste, at vi havde en sidste chance ved vandskiftet.

– Med spritklart vand besluttede jeg at fiske med en wobler i motoroilfarven på hurtig indspinning, og det blev til den rigtige belsutning. Jeg fik først en fin stærk overmåler, som fik friheden ved netkanten. Turen var reddet, men ikke nok, så jeg besluttede at affiske et område lidt sydpå for, hvor jeg var. Efter fem minutters fiskeri, tog en fisk min wobler ved spin-stop og vandet eksploderede. Det var en stor havørred! Desværre ved jeg ikke, hvor stor den var, da den efter 10 sekunders fight slap den fri. Hold da mavle! Den var dagens fisk, og en så stor fisk kommer ikke hver dag, sagde jeg til mig selv. Jeg troede alligevel på det – og 10 minutter efter bukkede min stang Westin W4 7-30 gram voldsomt. Det var igen en stor havørred, som tog min wobler i fuldt fart, og efter en fantastisk fight kunne jeg nette en flot havørred på 70 cm, som jeg besluttede at genudsætte.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Filippo med sin 50 cm fisk. Øverst Stefano Cirus med sin flotte 70 cm havørred taget på kystwobler.

Filippo med sin 50 cm fisk. Øverst Stefano Cirus med sin flotte 70 cm havørred taget på kystwobler.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This