– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har brugt den sidste uge i Sverige på min fantastiske hobby, fortæller Mathias Jacobsen. – Og hold nu kæft, hvor har det været vildt!

– Jeg havde første fiskedag i søndags, og startede på en plads der sidste år gav mig en fisk på 68. Forholdene var perfekte, og jeg havde rigtig meget troen på det. Der var godt gang i vandet, og en smugle møg, men ikke værre end, at det var til at holde ud. Bare i femte kast får jeg et lille puf i wobleren, og inden jeg næsten når at sige til de andre, at der var noget ved min agn, knalder en fisk på 30 meter ude i kastet. Den flyver fri af vandet og skaber sig med hovedrysten. Jeg råber til de andre “DER VAR DEN”. Efter lidt tovtrækkeri og en heftig fight samt lidt gliden rundt i de store sten, får jeg den i kejsen! Jeg gik næsten i stå, da jeg så fisken: En knokle fed overspringer, som vi fik målt til 74 cm og en vægt på 4,5kg afblødt.

– Nu var lykken gjort og sikke en start på ugen. Den gav lidt ro på og lidt mere overskud. Efter at have fisket lidt videre på pladsen uden mere liv, bliver vi enige om et pladsskifte til et sted et par kilometer lidt længere oppe ad kysten. Vi deler os op på pladsen, og fisker videre. Efter cirka 20 minutter ser jeg skyggen af en fisk bag min wobler. Lige, da jeg tænker “er det en fisk?”, accelererer den, og jeg ser dens gællelåg stå helt udspilet. Klask siger det, og mit hjerte hopper en gang over. Fisken er enorm, og hugger i et skvulp, idet den sluger min wobler som var den en lille reje!

– Efter en meget voldsomt fight forsøger jeg at lande fisken, men lige da nette glider under den, springer havørreden fri af vandet, men fandme om jeg ikke jeg griber den i luftet med nettet! Jeg var helt målløs! Efter jeg har kaldt på de andre, kan vi alle konstatere, at den er større end den anden. Vi får den målt og vejet til 79 cm og 6kg rent! Efter sådan to fisk indenfor 1,5 time, fik jeg det nærmest fysisk dårligt, så jeg måtte op og ligge lidt. Shit et rush og den vildeste oplevelse. Jeg priser mig så evigt taknemmelig for, at det her er sket! Det er på ingen måder en hverdagsfangst, heller ikke i Sverige. Resten af ugen har jeg fået er par fine fisk på 60-65 og en del mindre. Det kommer jeg ikke til at overgå i mit liv det her. Er sååååå mega glad!

 

Hvidovre Sport

 

Mathias med sine to megaørred, der huggede med blot halvanden times mellemrum

Mathias med sine to megaørred, der huggede med blot halvanden times mellemrum.

 

Mathias Jacobsen med den ene af de to flotte havørreder fra den svenske kyst.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This