– Det er blevet tid til natfiskeriet på kysten, lyder det fra Lasse Nardo Sjøbjerg Pedersen. – Også selvom det kan være en kold fornøjelse, når duggen falder og det er skyfrit. Men – når den gamle indre nattefiskers stemme siger “Det er blevet tid”, så må man få rystet tøsedrengen af sig og komme i gang. 

– Forleden aften startede ud med masser af strøm og let pålandsvind – altså perfekte forhold. Fiskene havde ikke indfundet sig rigtig endnu. Jeg havde haft et lille svagt puf til min Savage Gear Sandeel, men ikke noget der indikerede jagende, sulte fisk. Det var først, da mørket faldt på og det sidste lys var forsvundet, at det skete. Agnen blev, som de sidste tre timer, sendt ud i strømmen, så den svingede tværs igennem vandet og blev ført forbi et strømhul, hvor der ligger en stor sten, som de oftest gemmer sig bag. Og her faldt hugget. Havørreden tog knaldhårdt, og i halvanden knob strøm fighter disse fisk bare enormt godt. Og da den tog små seje udløb på nogle meter af gangen og en masse overflade rusk, var jeg godt klar over, at det var en 60´er.  

– Fisken kom sikkert i nettet, og jeg havde en indre følelse af, at man skal lytte til sine instinkter og altid blive i troen på, at det man gør, er det rigtige. Det er bare en dejlig følelse. Mange ville nok være givet op for længst efter tre timer på sådan en plads, men min erfaring viser bare gang på gang, at lige pludselig, så sidder den der!

 

Tohatsu

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This