– Jeg er stadig lidt i ekstase efter det her bæst: The beast from the east. Sådan lyder det fra Mikkel Hornbech, der forleden har landet en af de største kystørred, som er landet i år – hvis ikke den største. Jeg var taget på kysten igen fredag aften for at natfiske, som jeg altid plejer i sommermånederne på de sjællandske østkyster. Jeg ankommer til pladsen omkring klokken 20.30.

– Forholdene ser super gode ud til mit fiskeri. Der er lidt møg i vandet og lidt sydgående vind samt højvande, selv om de havde lovet vind fra nordvest. Da jeg kommer til første spot, er der følger i første kast og en god en af slagsen, men fisken vil ikke lege med. Det viser sig, at der mange fisk på spottet, men de bliver ikke hængende, når de hugger, så jeg vælger at gå drastisk ned i krogstørrelse: En trekrog str. 14. Herefter rykker jeg 300 meter længer ned af kysten.

– Det skal vise sig at være en god beslutning, for i først kast siger det KABOOM. Først tror jeg, at det et SOLIDT bundhug og hiver i stangen, og lige i det øjeblik er min stang ved at blive REVET ud af hånden på mig. Yeeeees mand, let the fight begin. Jeg gør som jeg plejer og lader fisken rase af – især når jeg bruger de små kroge. På det her tidspunkt har jeg ingen idé om, hvor stor fisken er, men er godt klar over, at det er noget voldsomt, som sidder for enden af linen. Især fordi den kun går dybt og tager nogle psykopatudløb, hvor jeg tænker “nu ryger den”. Men igen får den love at rase af og bliver medgørlig.

– Til sidst kommer den endelig til syne, og da jeg i tusmørket ser bæstet for første gang, må jeg indrømme, at jeg får lidt gummiben og tænker, at den får jeg ALDRIG i mit net, som ellers har en fin størrelse. Nu forstår jeg, hvorfor min gamle ven Michael Stryger (R.I.P) altid grinede af mit net. Og det skal vise sig at, det bliver en svær opgave. Den kommer først i nettet 4. gang, jeg prøver. At jeg overhovedet får den i nettet er mig en gåde. Men i nettet kommer den, og ud ryger krogen.

– Fisken jeg har jagt i så mange år, er endelig min. Den store havørred, som huggede på en 19 grams Sandeel i farven UV Motoroil, vejer 8 kilo, er 81 centimeter lang og har en omkreds på 57 centimeter. Knæk og bræk fra en glad storfanger.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Mikkel Hornbech med fin kæmpehavørred på 8 kilo der huggede end Sandeel kystwobler.

Mikkel Hornbech med fin kæmpehavørred på 8 kilo der huggede end Sandeel kystwobler.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This