– Så er det sidste kast taget efter 7 fiskedage på Gotland, fortæller Steffen Dantoft. – Resultatet blev til tre mand 60 flotte fisk med den største på 68 til Jakob Møller. Min bedste var en smuk fisk på 66 og 3420 gram, og vi har blot få fisk med hjem, da genudsætning blev prioriteret.

– Jeg fik i går en utrolig smuk fisk på 63-64 cm, der var blank og høj. Den huggede brutalt og perfekt under de optimale forhold med bølger og sol. Jeg ville egentlig have bragt den hjem til gryden, men i nettet røg den nemt af, så den fik lov til at svømme videre, det gav god Karma. Vi kunne have fanget endnu flere fisk, men ofte fiskede vi på stimer med 50 til 55 cm fisk, og så søgte vi simpelthen videre efter større. Må også indrømme – utroligt nok – at en mæthed faktisk indtraf. Vi har mistet rigtig store fisk, især Jakob Møller. Han er nyere i fiskeriet, men til gengæld fangede han flest, og slog sin PR to gange.

– På Gotland betyder modhug og bremse alt. Forfang, kroge og de yderste meter af linen, efterses og skiftes jævnligt. Morgensnaps og Svendborg Bitter, har også påvirket fiskeriet positivt. Vi har oplevet, at fiskerne stod inden for 20 meter, og ingen flere km til begge sider. Så opsøgende arbejde er nødvendigt. Især da der ikke findes nogle pladsbeskrivelser nogle steder. Vi tog en genvej og hyrede Magnus Svensson som guide. Han er yderst kompetent og har mange års erfaring fra området. Grejet har været meget som derhjemme, dog til den kraftigere side. Jeg har hovedsageligt fisket Stikpillen i 22 gram, samt Sandeel i 19 og 27 gram.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This