–  Min fiskemakker Rasmus og jeg var draget til Sydsverige med forhåbninger, som altid, om godt fiskeri langs de stenede (og glatte) kyster, fortæller Bjarke Kaltoft Nielsen. – På førstedagen havde vi et fint fiskeri og landede 10 fisk. Rasmus fik den største på 67 cm. Det var en rigtig god start på turen.

– På anden dagen var der længere imellem fiskene, og der skulle kæmpes for at finde dem. Men pludselig på siden af et stort rev, lige på grænsen af et stort sandet område og en mørk bund med sten og tang, huggede fisken på gennemløberen! Med det samme mærkede jeg de tunge slag med hovedet, og så den stor mørke silhuet samt en stor bred halefinne bryde overfladen få meter fra mig. Min puls var på et splitsekund fordoblet og roen erstattet med noget som minder om panik.

– Et hurtigt kald – STOR FISK – over Walki Talkien til Rasmus, fik jeg heldigvis plads til midt i fighten. Han var et godt stykke væk, men jeg kunne se, at han var på vej. En tung fight og en lettere kaotisk landing blev det til, hvor jeg efterfølgende måtte konstatere, at mit net var for spinkel til den slags fisk. Det knak lige over håndtaget, da fisken skulle transporteres ind på det lave vand, men fisken var heldigvis sikkert i netposen stadigvæk. Rasmus var tættere på nu, så jeg kunne råbe ham op – LØB – fik jeg vist nærmest kommanderet til ham! Jeg fik nænsomt krogen ud af saksen og målt fisken til 78 cm! Rasmus ankom præcis lige i tide til at tage et billede, inden fisken igen blev til en stor flot silhuet ud over den lave sandbund. En KÆMPE oplevelse! På dag tre, i de absolut sidste halvmørke minutter af dagen, satte Rasmus punktum på turen ved at landede turens største blanke fisk på 63 cm. En absolut godkendt tur blev det til.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This