– I går skulle vise sig at blive en af de dage, som jeg aldrig vil glemme, skriver Aksel Høyer til fiskogfri.dk. – De seneste 6 dage har jeg fisket de magiske kyststrækninger på Gotland sammen med Jeppe Lund & Frederik Frederiksen. Vi havde fanget mange pæne ørreder, deriblandt en stor og flot havørred på 72 cm, som blev fanget af Frederik.

– Gårsdagens fiskeri startede ved nitiden. Det lå i luften, at det skulle blive en helt særlig dag. Morgenen bød på helt vindstille forhold og skyfri himmel. På dagens første plads var der ikke meget aktion. Så efter et par timers fiskeri skiftede vi til en plads tæt på den forrige. Her blev der hygget med lidt frokost samt en tiltrængt varm kop kaffe. Men fiskefeberen meldte sig hurtigt. Det kunne kun gå for langsomt med at komme i gang.

– Vi fiskede på render med sten og blæretang mellem palkanterne, som findes langs hele Gotland. Der skulle ikke meget mere end 10 minutters fiskeri til. Jeppe og jeg havde fundet os en dyb rende, som vi stod og fiskede i. Vores agn blev kastet på tværs af renden og spolet hurtigt tilbage med varierende indspinning og lange spinstops. Jeg foretog mig et sidste spinstop, inden jeg skulle til at hive min gennemløber op ad vandet. Her mærkede jeg et dybt sug i stangspidsen og gav med det samme et resolut modhug. Herefter begyndte en kæmpe havørred at rulle rundt foran mig i vandet. Den gjorde alt hvad den kunne, for at skille sig af med min 17 grams sølv Sillling og den trekrog, den var kroget med via hårde rusk og luftakrobatik.

– Frederik kom mig hurtigt til undsætning med nettet og hjalp mig med at lande fisken efter en kort og nervepirrende fight, hvor fisken blandt andet rullede rundt på netkanten, inden den til sidst lå sikkert i nettets pose… Jeppe løb straks afsted efter kameraet, der var placeret i bilen kort fra spottet. Herefter hjalp Frederik mig med lidt lækre billeder, inden fisken blev genudsat. Da fisken svømmede afsted, var glæden enorm. Fisken målte 73 cm og blev estimeret til cirka 5 kilo. Det var i sandhed en dag, som jeg aldrig vil glemme.

 

Hvidovre Sport

    Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This