– Påsken og ramadanen har i den grad sølv i mund! Jeg har her i påsken oplevet mit livs fiskeri. På 4 ture har jeg fået hele 6 blanke overspringere over 60 cm. Sådan lyder det fra Jakob Stein Bügel.

– Jeg har de sidste par dage gået udelukkende med fluestangen, fortsætter han. I går ville jeg teste en nyerhvervet klasse 4 8.6’ stang. Jeg havde reelt set fisket i 4 timer uden at mærke en eneste fisk på en lækker plads med blød bund og lavt vand. Selvfølgelig var undskyldningerne mange, og jeg brokkede jeg mig kortvarigt over, at stangen ikke havde den samme power som min klasse 6, og at det var grunden til, at jeg ingen fisk fik. Fluen blev skiftet til en brunlig hjemmebundet craftfur reje med pink øje. Der skulle ikke mere til end et enkelt kast, før jeg fik fisk. Derefter startede det rene bonanzafiskeri, der endte med +10 havørreder, hvor de største var 67 cm og 64 cm – begge spejlblanke overspringere. Det gav rigtig god syre i armen skal jeg love for!

– Nu hvor 4’eren var indviet, og vinden havde taget til, faldt valget i går på min 6’er, og pladsen var selvfølgelig den samme. Fluevalget bestod af en hjemmebundet craftfur baitfish med rainbow dub som krop. Jeg fiskede vigen af, og igen mærkede jeg absolut INGENTING. Jeg var egentligt på vej tilbage til bilen igen, men min stædighed fik mig til at give pladsen et sidste skud. Få kast efter krøller min 6’er fuldstændig sammen, fisken lavede nogle fantastiske udløb, krydret med fornem akrobatik i form af spring. Efter 15 minutter kunne jeg lande min nye PR, en blank og tyk overspringer på 73 cm, en kanon ørred i skøn kondition! Under fighten begyndte flere havørreder at springe ud af vandet. Og da jeg lagde fluen ud, fik jeg få kast efter en smuk blank overspringer på 64 cm. Nu sidder en umådelig glad lystfisker og priser sig lykkelig over, at han gav pladsen et extra skud, også selvom den virkede tom for fisk!

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This