– Forleden tog jeg en hurtig beslutning kort før skumringstid: Fluestang samt waders røg i bilen, og hurtigt stod jeg på pladsen. Sådan lyder det fra Jesper Ladegaard Nielsen. – Der var næsten havblik, så jeg fiskede pladsen af fra land og gik stille ud af på pladsen. Lyset var smukt, og de sidste stråler ramte højt på himlen. Der var en magiske ro i det flotte skumringslys.

– Jeg lagde fluelinen ud og ventede et øjeblik, imens jeg tog en dyb indånding og bare inhalerede den flotte stemning. Det lille break gjorde forskellen, for da jeg trak fluen hjem, strammede linen op helt ude i kastet, og der var fisk. Med et sprang den helt ud af vandet, og jeg jublede af glæde. Indrømmet – jeg er blevet afhængig af det moment, når havørreden hugger på fluen.

– Den fightede helt vildt, lavede flere udløb og sprang helt ud af vandet fire gange mere, før jeg til sidst kunne kane fisken i land. Det var en flot, smuk, bredrygget havørred i sit livs form, som nu lå nu foran mig på kysten. Min krop og mit sind var propfyldt med ægte autentisk lystfiskerglæde, og jeg var endnu en berigende oplevelse med fluestangen rigere. Så se at komme afsted. Der er masser af flotte havørreder på kysten den næste tid og husk, at når linen er lagt ud, så nyd nuet og naturen – samt den lille pause, før du trækker ind… Så hugger havørreden nemlig, slutter Jesper, som du til daglig kan finde i Aktiv Fritid på KøgeTorv.

 

GrejXperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This