Nogle gange skal der arbejdes hårdt, hvis man skal have en af de helt store havørreder i nettet. Det måtte Lars Spring og hans kammerat tjekken Tomas sande, da de drog ud på en fire dages kystørredtur i jagten på den helt store overspringer.

– Det var min første tur i år, så jeg skulle lige tune mig lidt ind på fiskeriet, fortæller han. – På førstedagen fiskede vi Hindsholm på Fyn, og de næste to dage foregik sølvjagten på den sydlige del af Langeland. Og man kan vist roligt sige, at der var langt imellem snapsene, for på de første tre dages intensivt fiskeri, fangede vi kun en sølle undermåler.

– På den sidste dag på vej hjem til Århus fandt vi dog fiskene på Sydvestfyn, fortsætter han. – Jeg gik og spandt med min Sandeel hurtigt ind, da jeg pludselig så et ordentligt plask 10 meter ude til siden for blinkets bane. Et splitsekund efter rejste vandet sig i en voldsom bule efter blinket, og da jeg nærmest pr. refleks lavede et perfekt timet spinstop, huggede fisken med det samme. Da pladsen var fyldt med store sten og tang, måtte jeg holde den hårdt, og det viste sig at være en god strategi, for inden længen kunne jeg efter en hård og tung fight kane den grove havørred op på stranden. Fisken var 67 centimeter og blev estimeret til cirka 4,5 kilo. Alle pladserne, vi fiskede, var med god strøm og bølger, for det er ret tit der, at man finder de helt store. Den flotte havørred er nu fileteret og skal snart på grillen, slutter Lars sin beretning til Fisk & Fri.

Har du fanget en drømmefisk ligesom Lars, så husk at sende os en sms på 30 70 02 36 eller en mail til jb@fiskogfri.dk, så vi kan dele din glæde med fiskogfri.dk´s brugere.

 

Friluftsland sommer

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This