– Turen går mod Københavns Havn efter en lang skoledag bag skærmen, fortæller Emil Steenberg. – Min makker og jeg har tænkt os at fange et par torsk på jig. Jeg har udstyret mig med min Shad7 fra High5 lures og et 20 grams tungsten jighoved. Dagen forinden havde jeg taget en lille 40 cm havørred på samme spot, så jeg vidste, at der var fisk.

– Vi ankommer til spottet kl. 17 og efter 10 kast kan jeg mærke tre heftige nyk i stangspidsen. Jeg giver et ordentligt tilslag – og når lige at sige; “det er en havørred, hent nettet” – inden fisken tager 25 meter line i et ryk og springer fri af vandet to gange. Mine ben føles som gelé. Da fisken nærmer sig bredden, springer den en meter op i luften og tager yderligere 10 meter line. Jeg får presset fisken roligt ind til bredden, hvor min makker hænger på en våd ståltrappe i en arm og den anden strakt helt ud mod fisken. Den når lige at bryde vandoverfladen, før den tager yderligere 5 meter og denne gang mod bunden. Efter 8 minutters hård fight læner min makker Lukas sig helt ned mod vandet og laver en heroisk landing af havørreden, som er 62,5 cm og vejer 2,4kg.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This