– Vandet var stadig grumset, efter at Otto havde kigget forbi og flyttet lidt rundt på havemøblerne dagen før, fortæller Thomas Kjærgaard. – Temperaturen sagde 2 grader, og vinden var noget mere strid end lovet i vejrudsigten. Så da de første to timer ikke havde givet så meget som et enkelt bip på vores bidmeldere, var vi faktisk begyndt at pakke sammen lige så stille, hvilket jeg var rigtigt ærgerlig over, da jeg havde taget min kollega med, for at han skulle lære mere om geddefiskeret. Blot dagen før havde han nemlig panisk havde ringet til mig for at blive guidet igennem afkrogningen af sin første gedde nogensinde over telefonen. Og nu sad vi så her i hver vores festivalstol og havde opgivet håbet…

– Jeg havde taget den ene stang op, da min ene hanger på den anden meget voldsomt blev rykket løs fra linen, og der var et lidt underligt run på stangen. Hurtigt fik jeg givet tilslag og kunne sige til kollegaen at det måtte være en mindre gedde for den var ret nem at flytte på med min 10 fods karpestang. Fisken lavede dog alligevel nogle korte hidsige udløb, og jeg måtte alligevel presse fisken en del for at undgå, at den gik i sivene, hvilket var ret atypisk for, hvordan fiskene på dette spot plejer at fighte. Efter små to minutters flex fandt jeg ud af hvorfor: En stor blank fisk kom nemlig til syne i overfladen foran mit store net der i vandkanten, og det var en flot og rigtigt tyk havørred på 4,5 kg havde snuppet min døde skalle på bunden!

– Makkeren var ellevild, og hans begejstring blev ikke mindre, da han et par minutter senere krogede en fin gedde. Jeg kunne straks se på stangspidsen, at den hoppede på den der velkendte måde, der normalt betyder, at der er en krokodille for enden af linen. Kort efter kunne jeg sikkert lande hans nye PR i mit net med en gedde i flot kondition på ca. samme vægt som min ørred. Så nu var det, som vi frygtede ville blive en nultur, nu vendt til en ret så vellykket tur alligevel – og der var helt klart noget at prale med idag på jobbet. 

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This