– Irena Mathiasen og jeg var taget en tur til Storåen i jagten på en smuk fotofisk, og for endnu engang at mærke de flotte samt stærke laks. Sådan lyder det fra Kirstine Petersen. – Der havde været en del regn på det sidste – endda også dagen før, så der var rigtig meget vand i åen. Vi vidste derfor, at det kunne blive en udfordring.

– Der gik et par timer, før jeg endelig fik lokket en fisk fra modsatte bred til hug – midt i åen. Fisken, der nappede min kondomspinner, hoppede fri af vandet et par gange og lavede tunge hovedryst, samt et godt udløb, inden den blev nettet. Der udbrød en jubel fra mig, nu hvor jeg endelig havde fået laks igen efter en tørkeperiode. Men – da brillerne blev pudset, indså vi, at jeg faktisk havde fanget en havørred og ikke en laks. Men det var jo også meget spændende, da det udløste årets nr. 2 PR på havørred for mit vedkommende, da fisken målte 73 cm.

– Fisken blev genudsat. Vi fiskede videre resten af dagen, og lige inden vi blev noteret for fremmøde i solnedgangen, var jeg simpelthen så heldig, at få det jeg egentlig kom efter – nemlig en laks. Dagens gennemsnit lå på 73 cm, da både havørred og laks målte dette. Fornøjelsen var helt på min side, da jeg så fisken svømme tilbage til sine vante omgivelser, slutter hun.

Husk, at der er masser af fede artikler om åfiskeri efter laks og havørred på fiskogfri.dk´s artkelarkiv her.

 

Jans Lystfiskershop

 

 

Kirstine Pedersen med sin flotte laks fra Storåen. Øverst havrreden på 73 cm.

Kirstine Pedersen med sin flotte laks fra Storåen. Øverst havørreden – også på 73 cm.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This