Brian Sørensen var i går ude at lufte spinnestangen på den nordfynske kyst. Her får du beretningen om en af de gode dage på kysten:

– Søndag den 2. februar tog jeg til den nordfynske kyst for at fiske lidt efter havørred, fortæller han. – Ved ankomsten til mit udsete spot blev jeg ved første øjekast på vandet en smule bekymret for, om fiskeriet i det hele taget kunne lade sig gøre. Der var nemlig meget høj (60 cm+) og stigende vandstand samtidig med, at store bølger buldrede mod kysten, så vandet næsten havde den samme farve som kaffe. – Hmmmm – om ikke andet ville det da give noget frisk luft, tænkte jeg.

– Klokken 13.45 blev min 15 grams Hotshot i hvid/pink for første gang smidt i vandet, fulgt af 30 minutters afsøgende fiskeri uden nogle former for kontakter med noget, der kunne minde om en fisk, fortsætter han. – Efter 30 minutter huggede en lille grønlænder flere gange til blinket helt inde ved stangspidsen. Den blev ikke kroget, men oplevelsen gav alligevel fornyet blod på tanden, for så vidste jeg, at fiskene rent faktisk kunne se blinket på trods af det grumsede vand.

 

 

– Efter yderligere 15 minutters fiskeri og en vandstand nær undertegnedes armhuler, kastede jeg mod et lille rev, som på dagen ikke var synligt. 5-6 omgange på hjulet tog jeg, og så fik jeg et ordentligt drøn af et hug. Fisken eksploderede i overfladen, og jeg var straks klar over, at jeg havde fat i en af de rigtig fine havørreder! Øjeblikkeligt fik jeg et kæmpe adrenalinsus og samtidig begyndte en længerevarende fight. Det blev til 4-5 lange udløb, inden fisken begyndte at vise tegn på træthed. To gange var den oppe og ligge på kanten af fangstnettet for efterfølgende at baske sig ud igen. Det måtte bare ikke gå galt! Men tredje gang blev lykkens gang, og fisken kom med på land. Det var en 70 centimeter lang og 3,92 kilo tung sølvblank havørred. Det er helt klart en af de dage, der bliver svær at glemme, slutter han.

Hvis du også fanger en god fisk, så husk at sende os en rapport her til fiskogfri.dk på jb@fiskogfri.dk – eller ring til 30 70 02 36 og fortæl om din fangst.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This